Efort fizic intens dupa doua saptamani de excese, de Craciun si Revelion - cea mai proasta idee. Reteta ideala de slabit

CSID

Dupa toate deliciile Craciunului, nu va ganditi la cure de slabire. Dietele sunt un stres pentru intregul organism. Va demonstram ca lucrurile bune se fac din mers.

O portie de friptura merge cel mai bine langa o plimbare. Miscarea dupa ospat exclude inteligent curele de slabire, la care se gandesc cei mai multi dupa Revelion.

Iulian merge pe banda timp de o ora si scapa de 300 de kilocalorii. Daca apasa acceleratia si in loc sa mearga, urca, in 60 de minute consuma 700 de kilocalorii. Fie ca vorbim de banda de alergat dintr-o sala sau de o plimbare in aer liber, nu le impingeti pana dupa Sarbatori.

E normal sa aveti trei mese principale pe zi si doua gustari. Asadar, mese spatiate pe tot parcursul zilei. La fel, normal este sa faceti miscare dupa fiecare farfurie. Mai ales de Sarbatori, cand, pe de o parte caloriile ingerate cresc, pe de alta parte aveti timp liber.

La polul opus stau mesele abundente timp de doua saptamani, urmate de efort fizic la sala dupa Revelion. Efortul intens, brutal, devine chiar nociv.

Citește și
CSID
Topul traditiilor culinare de Craciun, care au si valoare nutritiva. Prima si cea mai importanta: moderatia

Principalele surse de energie pentru organismul uman sunt grasimile si carbohidratii din hrana. Dupa ce le procesati, in sange exista grasimi circulante care se numesc trigliceride si carbohidrati circulanti care se numesc glucoza.

O persoana in repaos isi consuma din grasimile din organism in proportie de 60% si doar 40% din glucoza. O persoana care face dintr-o data efort intens, isi consuma glucoza in proportie de peste 90%. Nu ardeti grasimi.

Pe de alta parte, grasimea acumulata din organism nu se va transforma niciodata in muschi, indiferent ce faceti. Nu exista cale vreo cale metabolica. In plus, "in masura in care efortul e facut dintr-o data, organismul reactioneaza producand transpiratie mai mult, nu vom pute reface deficitul de apa, pentru ca ca in aceeasi masura creste valul de tanspiratire pe masura de avem aport de lichide", a explicat dr. Gabriel Mitulescu, medic primar chirurg.

Apar dezechilibre severe electrolitice. Din toate aceste motive, o farfurie cu de toate se termina in mod rational cu o plimbare lunga.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! A murit pe teren, chiar în timpul meciului, dintr-un motiv bizar
NEWS ALERT Tragedie! A murit pe teren, chiar în timpul meciului, dintr-un motiv bizar
Citește și...
RETETE COZONAC. Cum preparam cozonacul care nu are nevoie de coacere
RETETE COZONAC. Cum preparam cozonacul care nu are nevoie de coacere

Este dulcele care ne reprezinta in Europa, desi il prepara, in mod traditional, si bulgarii. La noi se numeste cozonac, la ei kozunak.

Topul traditiilor culinare de Craciun, care au si valoare nutritiva. Prima si cea mai importanta: moderatia
Topul traditiilor culinare de Craciun, care au si valoare nutritiva. Prima si cea mai importanta: moderatia

Sarmale, friptura, carnati, caltabos, afumaturi, tochitura, piftie. Si o ciorba de porc pe post de aperitiv. Simtim deja mirosul Craciunului. Nu va spunem cat colesterol contin toate aceste preparate. Savurati-le si respectati traditiile culinare.

Mecanismele prin care ne reglam emotiile. Cum putem sa controlam ce simtim fara sa apelem la recompense alimentare
Mecanismele prin care ne reglam emotiile. Cum putem sa controlam ce simtim fara sa apelem la recompense alimentare

Ma simt rau. Ce-as manca o ciocolata. In acest moment, incercati sa compensati o emotie cu un dulce. Totusi, altele sunt mecanismele prin care reglati ceea ce simtiti.

Recomandări
Crăciun pe Valea Prahovei. Zeci de unităţi de cazare şi-au aşteptat în zadar oaspeţii. „Nu putem face faţă concurenţei”
Crăciun pe Valea Prahovei. Zeci de unităţi de cazare şi-au aşteptat în zadar oaspeţii. „Nu putem face faţă concurenţei”

Zeci de unităţi de cazare de pe Valea Prahovei au avut camere libere în acest an de Crăciun, o situaţie greu de imaginat în urmă cu câţiva ani, când rezervările se făceau încă din octombrie, noiembrie sau chiar cu un an înainte.

Cât de crucială este „Bogdana” pentru apărarea Ucrainei. Un oficial militar dezvăluie secretele artileriei de la Kiev
Cât de crucială este „Bogdana” pentru apărarea Ucrainei. Un oficial militar dezvăluie secretele artileriei de la Kiev

Forțele Armate ale Ucrainei își modernizează rapid artileria și rachetele, combinând arme occidentale și sisteme produse local, potrivit colonelului Andriy Zhuravlev, adjunctul șefului de stat major al Armatei.

Medicul Adrian Marinescu avertizează: ”Avem 70-80 de pacienţi cu gripă în fiecare zi, poate chiar şi mai mult”
Medicul Adrian Marinescu avertizează: ”Avem 70-80 de pacienţi cu gripă în fiecare zi, poate chiar şi mai mult”

Numărul cazurilor de gripă în București s-a mărit în această perioadă, ajungând la aproximativ 80 de persoane care se prezintă într-o zi la camera de gardă, afirmă Dr. Adrian Marinescu, managerul Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş din Capitală.