Pericolul la care se supun cei care consuma apa plata cu lamaie
Cand este vorba despre dieta sau pur si simplu despre un stil de viata sanatos, majoritatea medicilor recomanda ca apa plata cu lamaie sa nu lipseasca din meniu.
Exista insa si voci care nu recomanda aceasta practica. Mai exact, nu recomanda consumul de apa plata cu o felie de lamaie pusa pe buza paharului.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Conform unui studiu realizat de Journal of Environmental Health, acea felie de lamaie poate avea si dezvolta cei mai multi microbi.
In primul rand, pornind de la cutitul cu care felia de lamaie a fost taiata, pana la mana chelnerului care a asezat-o in pahar, in cazul in care nu purta manusi speciale, aceasta poate fi plina de microbi pana in clipa in care ajunge la consumatorul final, scrie Huffington Post.
Studiul a fost preluat de Philip Tierno de la Centrul Medican Langone, care a descoperit ca jumatate dintre feliile de lamaie colectate din restaurant contineau, la nivel microscopic, chiar si urme de fecale, pentru ca in urma unui material realizat de ABC, camerele sa surprinda angajati care ori foloseau lamaile cu mainile goale, ori nu le spalau inainte de a le servi clientilor.
Concluziile studiului arata ca exista sansele ca un consumator sa capete o infectie. Desi nu sunt sanse foarte ridicate, riscul ridica semne de intrebare.