Pastila care ar putea pune capat obezitatii. Molecula minune descoperita de cercetatori, care ne taie pofta de mancare
O pastila care taie pofta de mancare si care ne-ar putea ajuta sa rezolvam problema obezitatii este cu un pas mai aproape de realizare. Oamenii de stiinta au descoperit o molecula care ii transmite creierului ca am mancat suficient.
Molecula, cunoscuta sub numele de acetat (n.r. sare a acidului acetic, folosita in industria chimica si farmaceutica), poate fi gasita in fibrele dietetice si ar putea combate obezitatea care a inceput sa afecteze din ce in ce mai multa lume.
Acetatul este eliberat in cantitati mari in organismul nostru atunci cand legumele ajung in contact cu bacteriile din colon. Atunci cand acest lucru se intampla creierul ne "transmite" ca suntem satui.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Studiul sugereaza ca obezitatea a devenit o problema mondiala dupa ce oamenii au inlocuit dieta sanatoasa din deceniile anterioare cu alimentele procesate, care contin putin acetat.
Chiar daca concluziile cercetarii publicate in revista de specialitate Nature Communications confirma efectele benefice ale fibrelor si a unei diete sanatoase, oamenii de stiinta spera ca pornind de aici pot crea un tratament pentru obezitate.
"Principala provocare este sa dezvoltam un tratament care sa le ofere oamenilor suplimentul de acetat de care au nevoie pentru a suprima senzatia de foame, intr-o forma acceptabila si sigura", a declarat profesorul Gary Frost, de la Imperial College din Londra.
Sursa: Pro TV
Etichete: studii, descoperire, oameni de stiinta, diete, fibre,
Dată publicare:
30-04-2014 10:48