Efectele benefice ale consumului de migdale. Cate grame trebuie sa mananci zilnic pentru a-ti imbunatati starea de sanatate
Un pumn de migdale pe zi poate fi gustarea perfecta daca vreti sa tineti bolile la distanta. Bogate in proteine si nutrienti, acestea reduc apetitul si va ajuta sa va pastrati inima sanatoasa.
Migdalele sunt bogate in grasimi saturate benefice si vitamia E, care elimina efectele daunatoare ale razelor ultra-violete si protejeaza organismul impotriva maladiei Alzheimer. Acestea sunt concluziile la care au ajuns cercetatorii in urma a sase studii efectuate separat si prezentate in fata Societii Americane pentru Nutritie.
Consumul migdalelor este recomandat si in cazul persoanelor care sufera de diabet, mai arata studiile. Si asta pentru ca scade concentratiile de glucoza din sange.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
De asemenea, acestea contin minerale, precum manganul, care ajuta sistemul osos si regleaza cantitatile de zahar din sange, si magneziu, esential pentru organele interne, muschi si functionarea corecta a sistemului nervos. In plus, regleaza presiunea sangvina.
Intr-unul dintre cele sase studii, Dr. Carol O'Neil de la Universitatea de Stat din Louisiana a urmarit 24.808 adulti cu varsta peste 19 ani. Starea de sanatate a celor care au introdus migdale in dieta zilnica s-a imbunatatit in mod semnificativ: au inceput sa retina mai multi nutrienti, si-au imbunatatit alimentatia si au prezentat un status psihologic mai bun decat cei care nu au mancat deloc migdale.
Intr-un alt studiu, Dr Richard Matters de la Universitatea Purdue a examinat efectele consumului de migdale la 137 de pacienti cu risc de a se imbolnavi de diabet de tipul II. Acesta a descoperit ca 42 de grame de migdale prajite si sarate pe zi reduc apetitul. In plus, concentratia de glucoza din sange scade.
In final, Dr. Penny-Kris Etherton de la Universitatea de Stat din Pennsylvania a facut o comparatie intre doua grupuri de oameni care sufera de probleme cu colesterolul. Participantii la studiu din primul grup au consumat 42 de grame de migdale pe zi, in timp ce oamenii din al doilea grup au avut parte de gustari bogate in carbohidrati.
Chiar daca diferentele de greutate nu au fost semnificative, arata oamenii de stiinta, dieta cu migdale tinuta timp de sase saptamani a dus la reducerea masei abdominale si reducerea masei de grasime de la nivelul abdomenului.