Magda Pălimariu vorbește despre una dintre pasiunile ei...parfumurile. Le acordă atenție specială, mai ales că se înconjoară de ele sub toate formele: parfumuri de corp, de păr, de cameră, lumânări parfumate, chiar și odorizantul din mașină.

 

Ce înseamnă patrimoniul olfactiv? Începe să se formeze de timpuriu și are legătură cu toate evenimentele plăcute și mai ales oamenii dragi nouă, din această etapă a vieții. Bunica, pe care o așteptam, cu levănțica din curte, bunicul care mirosea a iarbă proaspăt cosită, mama care face prăjituri sau tata, cu after-shave-ul lui aspru.

Retrăim un amestec de amintiri, senzaţii şi sentimente cu fiecare esenţă a parfumurilor pe care le mirosim. Magda Pălimariu se consideră norocoasă, pentru că a găsit aroma perfectă. Una care îmbină toată această bază...cu personalitatea ei.


Andreea Groza: Magda, ştiu că una dintre pasiunile tale sunt parfumurile, ce resimţi când miroși aromele perfecte.

Magda Pălimariu: „Cred că devenim dependenți la un moment dat de un anumit parfum.
Cred că se formează din prima copilărie şi are legătură cu toate evenimentele placate de afecţiuni şi de oameni dragi.
Bunica avea în grădină foarte multe flori, îmi amintesc de culorile din curtea aceea, de levănțică, mirosul de primăvară. Îmi plăcea mirosul de lemn atunci când mergeam în pădure cu copiii sau cel de mobilă, casa bunicii avea un anumit miros, în anumite parfumuri regăsesc acel parfum al copilăriei.
Sau prăjiturile care le făcea mama şi mirosea a vanilie.
Retrăim sentimente, senzaţii, cu fiecare esenţă a parfumurilor pe care le mirosim, fie că realizăm sau nu. Parfumurile corespund cu ceea ce ai construit din copilărie până la maturitate”