Painea ingrasa? Nu si daca alegi sortimentul potrivit
Daca faci parte din categoria celor care nu pot renunta la paine si vrei totusi sa dai jos cateva kilograme, iti recomandam paine de secara.
Principalii constituenti ai acestei cereale sunt: fierul, calciul, fosforul, magneziul, potasiul, hidratii de carbon, amidonul si vitamina B1.
Secara este un excelent remineralizant, laxativ si este recomandat in regimurile alimentare ale diabeticilor dar si pentru cei care sunt la dieta.
Painea de secara este de altfel si o componenta esentiala in dieta DUKAN, deoarece fibrele reduc timpul de tranzit intestinal, ceea ce duce la o mai buna functionare a digestiei si la prevenirea constipatiei si a cancerului de colon.
Si inca un argument: s-a constatat ca cei care consuma paine de secara au o incidenta mai scazuta in ceea ce priveste aparitia maladiilor cardiovasculare, datorita faptului ca are proprietatea de a reduce semnificativ nivelul colesterolului “rau” din sange. Mai mult, o felie de paine de secara are doar 30 de calorii.
Mai multe detalii citit pe www.csid.ro.