Nu tratati la intamplare infectiile urinare. Complicatiile care pot aparea in cazul unei medicamentatii gresite
Femeile fac mai des infectii urinare decat barbatii, spun statisticile. Dar in cazul barbatilor complicatiile sunt deseori mai greu de tratat. Iata motivele pentru care orice infectie urinara simpla trebuie abordata corect si nu dupa ureche.
Va confruntati cu o infectie urinara? Atunci nu va tratati la intamplare. Evitati combinatiile de antibiotice prescrise de mai multi medici. Si nu mizati doar pe antiinflamatoare din plante. In cazul barbatilor, se pot declansa prostatite, afectiuni dificil de tratat.
Anatomia diferita a aparatului urinar este motivul pentru care femeile se confrunta mai des cu infectii urinare decat barbatii. Multe persoane aleg sa se trateze la intamplare. Iar greselile repetate pot duce la distrugerea unei parti din capacitatea functionala a rinichilor.
Conf. dr. Valentin Ambert, medic primar urolog: "In situatii in care infectiile urinare sunt tratate empiric de catre pacienti, aceste infectii pot ascensiona foarte usor si se ajunge la pielonefrite".
Asadar, nu faceti cure de antibiotice la intamplare si nu mergeti pentru tratament la mai multi medici, fara sa le spuneti despre cura anterioara de antibiotice. Aceasta deoarce veti ajunge la scheme complicate de tratament, absolut inutile. In plus, acestea slabesc capacitatea sistemului imunitar. De asemenea, nu mizati doar pe tratamente naturiste.
Conf. dr. Valentin Ambert, medic primar urolog: "Un tratament naturist cel mult poate sa ajute prin faptul ca are efect antiinflamator, dar din punct e vedere al tratamentului curativ, antibioticul este foarte important".
Este important insa antibioticul tintit, dupa ce faceti un sumar de urina si o urocultura. Si barbatii sufera de astfel de episoade infectioase. Greselile repetate in tratament duc la asa numitele prostatite cronice.
Conf. dr. Valentin Ambert, medic primar urolog: "Sunt extrodinar de frustrante atat pentru pacient, cat si pentru doctor, pentru ca sunt practic foarte greu de tratat".
Si apare si o reactie in lant. Dr. Adriana Rambu, medic primar radiolog: "Asta ce inseamna? Urina care este permanent restanta la nivelul vezici urinare este un mediu de cultura extraodinar de bun pentru o serie de microbi. Frecvent apar cistite, adica inflamarii ale vezicii urinare".
Daca o infectie urinara se repeta, aveti nevoie obligatoriu si de o ecografie care sa evalueze toate structurile aparatului uro-genital.
Sursa: Pro TV
Etichete: antibiotice, infectii urinare, antiinflamatoare,
Dată publicare:
16-02-2014 08:13