Nu lasati leziunile de pe fata, gat sau maini sa se vindece de la sine. Apelati la medic pentru o refacere estetica
V-ati taiat pe o portiune expusa a pielii? Nu asteptati sa treaca de la sine, ci mergeti la medic cat mai repede cu putinta.
Specialistul va ajuta sa nu va vindecati cu cicatrici vizibile. Aceeasi recomandare e valabila si pentru leziunile de acnee.
Luminita Marinescu, medic primar dermatolog: "Daca vrem ca o cicatrice sa se vindece cat mai estetic si este rezultatul unei rani profunde nu poate fi lasata sa se vindece de la natura pentru ca rezultatul nu va fi unul estetic!"
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Asadar, o rana pe fata, pe gat sau pe maini are nevoie de ajutor specializat. Nu doar de vindecare naturala. Specialistul poate prescrie substante care reduc inflamatia si, simultan, orienteaza liniile pe care va aparea cicatricea.
Luminita Marinescu, medic primar dermatolog: "Provin din alte substante naturale, cum este celebrul extract de ceapa sau geluri siliconice care orienteaza tipul cicatrizarii."
Pe de alta parte, in timp ce plaga e proaspata, laserele sunt de un real folos.
Luminita Marinescu, medic primar dermatolog: "Exista lasere care se pot folosi in timpul maturarii cicatricei. Sunt laserele vasculare sau exista lasere care se pot folosi tadiv pentru a taia o cicatrice si a o reepiteliza, deci lasere folosite in scop chirurgical."
Abia acum puteti lasa natura sa si faca treaba si, simultan, sa va asteptati la efectul estetic scontat.
Pe de alta parte, daca cicatricile sunt produse de acnee, afectiunea trebuie atacata in zona de pornire. Un rol important in aparitia acneei il joaca flora - altfel, normala - de la nivelul glandelor sebacee. Pitirosporum se numeste micro-organismul banuit ca provoaca mare parte din leziuni. Tratamentul cu lumina are din nou rol hotarator.
Alex Russu, medic specialist dermatolog: "Diferenta dintre soare si acest tratament este ca aici lungimea de unda e controlata, vorbim de 417 manometri, exact cat ajunge metri cat ajunge in placa bacteriana, adica la 2 mm."
La acest nivel, raza practic sterilizeaza.
Alex Russu, medic specialist dermatolog: "Prin aceasta curatare nu mai poate fi intretinuta reactia de la suprafata."
Aspectul estetic poate fi ameliorat intr-o luna.