Prezentatoarea TV Iuliana Tudor recunoaste ca este "foarte lenesa". Cum poate fi invins foarte usor micul defect

28-02-2015 11:55


Iuliana Tudor

"Sunt foarte lenesa!" recunoaste, dezinvolt, Iuliana Tudor. Tot ea ne-a demonstrat insa ca micul defect este usor de invins.

Prezentatoarea TV se ajuta de exercitii simple, care o ajuta sa stea perfect dreapta. O tinuta care nu este obligatorie doar pentru cei ce apar pe sticla, ci pentru fiecare dintre noi. Iar acest amanunt chiar face diferenta. O respiratie corecta influenteaza durata vietii, dar si viteza prin care construim si refacem tesuturile.

Ca sa fie o mama in forma, Iuliana a incercat singurul sport care i-a vindecat… lenea. A ajutat-o antrenoarea Raluca Herciu.

Iuliana Tudor: "Dupa ce l-am nascut pe Tudor mi-am revenit foarte bine, dar acum trebuie sa am grija, cred ca au incetinit foarte mult motoarele metabolismului meu."

Iuliana are 37 de ani. La 40 de ani, isi doreste sa devina din nou, mama. Baietelul ei, Tudor, ii cere un frate alaturi de care sa alerge toata ziua. De ce a ales pilates? Aceasta forma de miscare nu umfla muschii, dar nici nu reteaza din tonus si kilograme. Ofera insa ceva mai important, de care putini sunt constienti.

Spatele drept inseama sa aveti cutia toracica in pozitie perfecta. Intra si iese aerul in cantiate mare, in forta. Iar o respiratie corecta influenteaza cu adevarat durata vietii. Doar 7 % din reziduurile produse de organism se elimina prin urina, iar alte 3 procente pe cale digestiva. Prin piele, se mai elimina 20%,. Iar restul de 70% se expira pur si simplu.

Respiratia influenteaza doi dintre cei mai importanţi indicatori: viteza cu care orgasnismul construieste si reface tesut. De asemenea, viteza cu care se elimina reziduurile.

Inspiram si introducem oxigen in plamini, de unde trece in sange. Mancam si toata hrana e transformata in glucoza, la randul ei tranportata de sange. Glucoza se leaga de oxigen la nivel celular. Din reactie, rezulta dioxid de carbon, care va fi eliminat tot prin respiratie, apa si energie.

Aceasta este formula vietii. Deci... spatele drept!

Sursa: Pro TV