Motivul pentru care tensiunea se măsoară mai bine acasă decât în cabinetul medicului
Hipertensiunea nu este o boală cardiacă, ci o afecţiune vasculară periferică. Netratată, însă, duce la o boală cardiacă. Şi tot netratata cauzează acciente vasculare hemoragice în creier.
În faţa acestor episoade neplăcute avem, aproape de fiecare dată, mâinile legate. Vorbim chiar acum despre una dintre cele mai studiate patologii din medicină. Accidentul vascular cerebral apare deseori în profunzimea creierului. Inundă acest organ cu sânge şi medicii, chiar dacă intervin rapid, sunt deseori depăşiţi de pagubele produse. Principala cauză, la vârste tinere, este hipertensiunea. O boală care poate fi ţinută sub control....dacă ştiţi de ea. Netratata, afectează elasticitatea vaselor de sânge. Care nu mai fac faţă presiunii.
Doctor Raluca Naidin: „Când hipertensiuna e declanşată se îngroaşă acest muşchi al, ceea ce înseamnă că inima depune un efort mult mai mare. Nu mai poate pompa atâta cât sânge cât trebuie şi poate să ajungă la insuficienţă cardiacă”
Alegeri 2024
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
07:13
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
Se nuneşte hipertrofie ventriculară stângă. Şi se întâmplă în cazul hipertensiunii netratate, odată diagnosticată corect. Medicaţia se ia zilnic toată viaţa.
Odată pe an, trebuie să vă verificaţi tensiunea. Tensiunea se ia... când sunteţi liniştit. Nu neapărat într-un cabinet medical, unde se poate produce aşa-numita "hipertensiune de halat alb". Dacă există dubii asupra diagnoisticului, medicul vă va monta un aparat special, pe care-l veţi ţine 24 de ore. Sau vă va supune la un test de efort.
Sub tratament, benefic este şi efortul fizic constant. Mersul pe jos. Ajută alimentele cu extrem de puţină sare şi cele de regim. Orice kilogram dat jos cade tensiunea arterială sistolica cu cel puţin un punct.
Sursa: Pro TV
Etichete: hipertensiune, inima, medic, sange, tensiuni,
Dată publicare:
23-02-2018 09:19