Motivul pentru care tensiunea se măsoară mai bine acasă decât în cabinetul medicului

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Vineri 23 Februarie 2018 09:19
Categorie: CSID

Hipertensiunea nu este o boală cardiacă, ci o afecţiune vasculară periferică. Netratată, însă, duce la o boală cardiacă. Şi tot netratata cauzează acciente vasculare hemoragice în creier.

În faţa acestor episoade neplăcute avem, aproape de fiecare dată, mâinile legate. Vorbim chiar acum despre una dintre cele mai studiate patologii din medicină. Accidentul vascular cerebral apare deseori în profunzimea creierului. Inundă acest organ cu sânge şi medicii, chiar dacă intervin rapid, sunt deseori depăşiţi de pagubele produse. Principala cauză, la vârste tinere, este hipertensiunea. O boală care poate fi ţinută sub control....dacă ştiţi de ea. Netratata, afectează elasticitatea vaselor de sânge. Care nu mai fac faţă presiunii.

Doctor Raluca Naidin: „Când hipertensiuna e declanşată se îngroaşă acest muşchi al, ceea ce înseamnă că inima depune un efort mult mai mare. Nu mai poate pompa atâta cât sânge cât trebuie şi poate să ajungă la insuficienţă cardiacă”

Se nuneşte hipertrofie ventriculară stângă. Şi se întâmplă în cazul hipertensiunii netratate, odată diagnosticată corect. Medicaţia se ia zilnic toată viaţa.

Odată pe an, trebuie să vă verificaţi tensiunea. Tensiunea se ia... când sunteţi liniştit. Nu neapărat într-un cabinet medical, unde se poate produce aşa-numita "hipertensiune de halat alb". Dacă există dubii asupra diagnoisticului, medicul vă va monta un aparat special, pe care-l veţi ţine 24 de ore. Sau vă va supune la un test de efort.

Sub tratament, benefic este şi efortul fizic constant. Mersul pe jos. Ajută alimentele cu extrem de puţină sare şi cele de regim. Orice kilogram dat jos cade tensiunea arterială sistolica cu cel puţin un punct.

Hipertensiunea se diagnostichează doar după o monitorizare de 24 de ore
Hipertensiunea se diagnostichează doar după o monitorizare de 24 de ore
Medic
Infecţii ale prostatei, printre cauzele problemelor de fertilitate. Cum le tratăm
Ce este glaucomul și cum poate fi ținut sub control
Dentiştii care folosesc laserul. Care e riscul pentru pacienţi
Alergiile sunt mai agresive în orașe decât în câmp deschis. Cum ne protejăm
Cum a fost experiența nașterii pentru Andreea Ibacka. "Sunt atentă când o ridic"
Ce riscă cei care stau cu laptopul sau tableta pe genunchi
Sera spanac, CSID
De ce e periculos să mâncăm prea sănătos primăvara. Copii riscă boli grave