Metoda eficienta de depistare a infectiilor urechii. Cand este cazul unei interventii chirurgicale

Ultimul update: Luni 24 Octombrie 2016 07:17
Data publicarii: Marti 20 Septembrie 2016 09:02
Categorie: CSID

Infectiile se tin lant in zona ORL, insa exudatul nazal si cel faringian ies constant negative. Oare cum este posibil se intreaba parintii disperati pe buna dreptate.
 

Este extrem de plauzibil - le va explica orice medic. Cele doua teste cauta doar ceva anume - streptococul beta hemolitic si stafilococul auriu. Si nu intreg spectrul de cauze pentru respectivele afectiuni.

Maria Nica, medic primar medicina de laborator: "Cam 70% din infectiile respiratorii de cai superioare sunt virale, dar parintele nu are de unde sa stie acest lucru. Evolutia poate sa fie imprevizibila in functie de statusul imun al copilului si de aceea trebuie sa mergem de urgenta la medic."

Infectiile de cai aeriene superioare sunt, asadar, majoritatea produse de virusuri. Sunt tratate cu anti-inflamatoare, anti-termice si niciodata cu antibiotice. Nu insistati la consultatie.

Revenim la exudate. Cel nazal si cel faringian. In laborator, sunt cautate bacterii, alte specii. E lesne de inteles, deci, cum in timpul unei infectii virale, aceste teste sa nu releve prezenta respectivelor organisme. Exudatul faringian investigheaza prezenta streptococului beta hemolitic.

"Mi s-au taiat picioarele de foame". Testul prin care iti poti controla pofta de mancare pentru a nu acumula kg in plus

Maria Nica, medic primar medicina de laborator: "Este un microorganism care necesita obligatoriu tratament cu antibiotice deoarece da foarte multe complicatii infectioase si imunologice in viitor."

In nas, exista populatii largi de bacterii in mod normal. Nu fac nimic rau in conditiile unui sistem imunitar competent. Spre exemplu, stafilococul auriu. Acesta NU trebuie tratat, daca exudatul a fost facut doar pentru verificarea celui mic. Iata cand are importanta:

Maria Nica, medic primar medicina de laborator: "Sunt situatii cand copilul urmeaza sa fie operat sa aiba o operatie pentru vegeratii adenoidiene sau un adult pentru o deviatie de sept si atunci trebuie stiu ca avem stafiloc auriu si ce fel."

Aceasta deoarece urmeaza o interventie chirurgicala pentru scoaterea polipilor sau a amigdalelor. Ambele operatii implica hemoragii. Altfel, stafilococul auriu nu are semnificatie si trebuie lasat in pace.

In interiorul gatului gasim un inel format din amigdale si vegetatii adenoide, asa-numitii polipi. Odata cu patrunderea virusurilor sau microbilor in aceasta zona, incepe lupta sistemului imunitar. Rezulta secretii purulente.

Urechea comunica cu partea din spate a nasului numita rinofaringe, prin doua canale. Orizontale si scurte la copii - anatomie propice raspandirii infectiei. Cand este, totusi, cazul unei interventii chirurgicale?

Ioana Voda, medic primar ORL: "Apneea in somn, respiratia zgomotoasa si lipsa de aer a a acelui copil determina un somn agitat, e o indicatie simpla de scos amigdalele."

Totodata, vi se va recomanda si indepartea vegetatiilor adenoide - adica a polipilor.
 

Metoda simpla prin care iti dai seama daca esti dependent de alcool. Efectul pe care il are acest obicei asupra celor din jur

Metoda simpla prin care iti dai seama daca esti dependent de alcool. Efectul pe care il are acest obicei asupra celor din jur

csid

Contradicțiile dintre părinți pot bulversa copilul pentru tot restul vieții. Avertismentul psihologilor

Boala parodontală, evoluție rapidă la tineri. Semnele la care trebuie să fim atenți

Riscurile la care se expun cei care nu-şi verifică glicemia

Cum să recunoaștem semnele de pericol într-un salon de manichiură sau la stomatolog

De ce este bine să mâncăm afine în fiecare zi. Care sunt beneficiile

Metodele prin care cartofii și crenvurștii, două alimente nocive, pot fi integrate sănătos

Familie

Psihologii le recomandă adolescenților care nu se înțeleg cu părinții să se pună în pielea lor