"Mi s-au taiat picioarele de foame". Testul prin care iti poti controla pofta de mancare pentru a nu acumula kg in plus

Ultimul update: Luni 24 Octombrie 2016 07:17
Data publicarii: Duminica 18 Septembrie 2016 10:34
Categorie: CSID

"Mi s-au taiat picioarele de foame!" Recunoasteti senzatia? Este o prima faza dintr-un proces de stres.

Sistemul nervos e avertizat, prin hormoni, ca nu aveti mancare. Imediat dam note acestei stari. Ne vor ajuta sa controlam mai bine greutatea.

Facem, asadar, un test util la "Ce se intampla, doctore?" Glandele suprarenale intra in actiune cand va confruntati cu o situatie de supravietuire. Creste activitatea inimii, creste tensiunea. Creste insa si glicemia, nivelul zaharului din singe.

Se intampla daca suferiti de o infectie severa. In cazul unui soc termic sau...cand va este foame. Glandele dau semnale rapide catre creieri. Incepeti sa tremurati si sa transpirati.

dr. Antonela Burlacu, medic primar endocrinolog: Daca nu mincam apar alte semen, nu mai putem vorbi, nu mai putem gindi, moliciune, si daca nu mincam in continuare, lesinam.

De ce este important sa ne controlam glicemia inaintea interventiilor chirurgicale. Analiza recomandata de medici

De aceea, foamea dusa la extrem nu are nicio logica. Nici macar daca va doriti pierderi ponderale mari. Portiile reduse sunt cu totul altceva.

Dar..sa mai vorbim despre foame. Vine cu o intensitate mica. Daca o ignorati, apare din nou...abia peste o ora si jumatate. Senzatia este decrisa prin note de la unu la zece. Un 7 inseamna ca e sanatos si normal sa mincati. Nu va ingrasati.


Pe de alta parte, creierul e bombardat cu informatii despre hrana. Reclamele si produsele de patiserie expuse peste tot il zapacesc. Rezulta o senzatie de foame de intensitate mica. Ce trebuie ignorata complet!

Mihaela Bilic, medic primar nutritie: Si daca noi ajungem sa minca tot timpul la senzatia de foame de nota 3-4 o sa ajungem sa mincam tot timpul si ne ingrasam.

Daca mincati, in acest moment si repetati experienta, veti depune lent kilograme. Problema e ca, la nivelul centrilor nervosi din creier, apare o stare de euforie. Psihicul este intr-o conditie grozava. In organism e razvoi.

acad. Prof dr. Ctin Ionescu-Targoviste, medic primar diabet si nutritie: Acesti pacienti care au fost programati genetic sa aiba 70 de kilograme si acum au 90 de kilograme, pancreasul trebuie sa secrete pentru 20 de kilograme in plus , iar acest pancreas este deja intr-o star de discomfort functional nu se simte bine.

Iar in fata se deschide, incet, dar sigur, calea spre diabet.

Principalul factor responsabil de acumularea kilogramelor in plus. Ce se intampla in organism cand mancam prea mult dulce

Principalul factor responsabil de acumularea kilogramelor in plus. Ce se intampla in organism cand mancam prea mult dulce

test glicemie

Riscurile la care se expun cei care nu-şi verifică glicemia

Cum să recunoaștem semnele de pericol într-un salon de manichiură sau la stomatolog

De ce este bine să mâncăm afine în fiecare zi. Care sunt beneficiile

Metodele prin care cartofii și crenvurștii, două alimente nocive, pot fi integrate sănătos

Psihologii le recomandă adolescenților care nu se înțeleg cu părinții să se pună în pielea lor

Prima oră a dimineţii, momentul în care aveţi nevoie de energie care să fie eliberată lent

tanar care mananca o capsula cu detergent

Cât de periculoase sunt capsulele cu detergent. Medicii spun că trebuie ţinute "sub cheie"