Mergeti regulat la detartraj. Singura metoda eficienta de prevenire a parodontozei
Detartraj si in acelasi timp sterilizarea zonelor din interiorul gingiilor. Iata ce poate face laserul dentar. In plus, reprezinta una dintre cele mai eficiente tehnologii folosite in terapia parodontozei.
Boala parodontala sau, popular, parodontoza, reprezinta o afectiune de natura infectioasa. In stadii avansate presupune pierderea dintilor.
Un detartraj cu laser – iata ce va curata dintii si, in acelasi timp, reduce numarul bacteriilor daunatoare. In timpul detratrajului, laserul mai are un rol important: efectul antiseptic.
Orice inflamatie gingivala aparuta trebuie investigata. Aceasta pentru a preveni boala parodontala. Daca dentistul considera ca inflamatia are drept cauza o infectie periculoasa, este de ajutor un simplu test.
Nu doare, iar rezultatele testului arata cu precizie tipul bacteriilor din cavitatea bucala, dar si numarul lor. Aceasta permite dentistului sa aleaga tratamentul tintit. Desi bacteriile se afla peste tot, exista o predispozitie pentru parodontoza care depinde de forma dintelui, de pozitia sa, de calitatea gingiei si de reactia locala a organismului.
Uneori e nevoie de interventie chirurgicala. In timpul acesteia, medicul curata gingia pe interior, radacina dintelui si osul care le sustine. Uneori, e indicata interventia clasica, dar minim invaziva, alteori laserul.
Pentru a evita boala parodontala, mergeti la detartraj in medie o data la 6 luni sau, mai des, la recomandarea medicului.