Merele, printre alimentele eficiente in combaterea respiratiei neplacute provocate de consumul de usturoi
Merele, sucul de lamaie si menta se numara printre alimentele care ii pot ajuta pe oameni sa scape de respiratia neplacuta provocata de consumul de usturoi, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii americani.
Potrivit unui studiu realizat de cercetatorii americani si publicat in Journal of Food Science, ceaiul verde, patrunjelul si spanacul ii pot ajuta, de asemenea, pe oameni sa scape de respiratia neplacuta cauzata de consumul de usturoi, scrie Mediafax.
Respiratia neplacuta de dupa consumul de usturoi este cauzata de unul dintre compusii care se regasesc in acesta, sulfura de metil alil, care nu poate fi metabolizat in timpul digestiei, astfel ca este eliminat din corp prin intermediul respiratiei si al transpiratiei.
Alegeri 2024
14:08
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
12:53
Candidații la alegerile prezidențiale 2024. În ce ordine apar pe buletinele de vot de duminică, 24 noiembrie
12:16
Cine intră în turul 2 al alegerilor prezidențiale. Cotele pe care le au candidații la casele de pariuri
12:08
Cine intră în turul 2. Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr
Voluntarii care au participat la realizarea acestui studiu au mancat usturoi in stare naturala, dupa care au consumat diferite alimente pentru a se observa care sunt eficiente in lupta cu respiratia neplacuta.
Dintre toate alimentele consumate, s-a constatat ca merele sunt cele mai eficiente in acest proces.
Totodata, toate alimentele care au dovedit ca sunt eficiente sunt bogate in compusi numiti polifenoli, care descompun substantele cu miros intepator din usturoi. Aciditatea din sucul de lamaie ajuta, de asemenea, in procesul de eliminare a acestui miros.
Pentru un rezultat mai bun, oamenii de stiinta recomanda combinarea acestor alimente cu usturoiul, atunci cand acest lucru este posibil.
O cercetare anterioara a aratat ca laptele poate reduce semnificativ concentratiile de substante chimice care fac ca mirosul de usturoi sa fie de lunga durata.