Povestea pacientilor cu obezitate morbida care au renascut dupa operatia de micsorare a stomacului. "Viata mea sarise in aer"


Ultimul update: Vineri 27 Iunie 2014 07:10
Data publicarii: Marti 24 Iunie 2014 08:34
Categorie: CSID

Zeci de pacienti care au fost la un pas de moarte din cauza obezitatii sunt capabili sa zambeasca din nou, dupa ce au revenit la proportii normale. S-au intalnit la Brasov, bucurosi ca au invins boala si pot chiar sa danseze cu usurinta si placere.

In lupta lor cu kilogramele, de mare ajutor le-au fost interventiile de micsorare a stomacului.

In Romania, aproximativ 300.000 de persoane cu obezitate morbida ar avea nevoie de aceasta operatie salvatoare. Insa costa in medie 4.000 de euro, iar statul nu deconteaza decat 10% din pret.

Diagnosticat inca de la 12 ani cu obezitate morbida, Marian a ajuns la 31 de ani sa cantareasca 200 de kilograme. Tintuit la pat, putea muri in orice clipa.

"Eu asimilez foarte mult. Si o cana de apa daca beau, pun pe mine", a marturisit Marian Oprea.

Insa dupa operatia de micsorare a stomacului, Marian a slabit 105 kilograme si practic a renascut. A devenit DJ in Brasov si isi castiga banii inveselind petrecerile: "Sunt in largul meu atunci cand sunt la un eveniment si pun muzica si cand vad ca publicul e incantat de ceea ce fac".

Dintre zecile de invitati la petrecerea fostilor bolnavi de obezitate, se remarca Monica Moraru. Profesoara de dans, se misca impecabil pe ring. Dar e greu de crezut ca, in urma cu nici o jumatate de an, avea 170 de kilograme si cu greu facea cativa pasi.

"Dupa moartea tatalui meu s-a declansat pe baza de stres si din profesoara supla care eram am inceput sa ma ingras foarte mult. Viata mea a sarit in aer efectiv", a povestit Monica.

O fosta eleva, Iulia, s-a inscris in competitia "Dansez pentru tine", special ca sa-si ajute profesoara sa scape de povara.

Operatia de micsorare a stomacului a reusit, iar acum, cu 54 de kilograme in minus, Profesoara a reluat lectiile de dans si starneste admiratia multor eleve.

In Romania sunt sute de mii de oameni pentru care o interventie chirurgicala ar insemna o viata noua, daca tin o dieta speciala si dupa operatie.

Din pacate insa, Casa de Asigurari de Sanatate nu deconteaza decat 330 de euro din suma de 4.000, cat costa operatia de micsorare a stomacului.

Copiii obezi din Hunedoara au reusit sa slabeasca, datorita unei diete stricte
Copiii obezi din Hunedoara au reusit sa slabeasca, datorita unei diete stricte
dinti
De ce coroanele dentare sunt mai bune decât punţile
Metoda prin care persoanele slăbuțe pot câștiga kilogramele dorite
Românii cred că sunt alergici la puful de plop. Problema vine de fapt de la altă plantă
De ce femeile care fumează riscă să nu mai poată face copii
Motivul neaşteptat pentru care gravidelor le sângerează gingiile
Planta de 300 de ori mai dulce ca zahărul. Ceauşescu a încercat să o introducă în România
CSID Camelia Potec
Cum se recuperează Camelia Potec, după o sarcină dificilă