Marea diferență dintre miere și zahăr. De ce nu e bine să puneți miere în ceaiul fierbinte
Un ceai cald sau o cafea au o temperatură de aproximativ 50 de grade Celsius. Dacă puneți miere în băuturi, în aceste condiții, activați două enzime.
Sunt organisme vii, care fac diferența între acest produs și zahar.
Mierea este un aliment natural, viu și excelent. Non-agresiv. Zahărul - un produs inventat de om acum vreo 200 de ani, care face doar pagube în propriul organism.
Alegeri 2024
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
Puțin dioxid de carbon și matca e adormită. Materialul genetic de trântor este prelevat și amestecat cu materialul genetic al acesteia. Totul sub control, în laborator. Astfel de procese artificiale pot spori producția de miere la noile generații. Vorbim despre un aliment excepțional, dar ... limitat.
Cana cu ceai, cafea sau lapte cald. Dacă puteți s-o atingeți în siguranță, atunci temperatura conținutului are sub 55 de grade Celsius. Adică se află la acel prag la care puteți pune miere.
Enzimele sunt potențate de căldura moderată. Au rolul de a descompune zahărul din ea și de a o transforma într-un aliment care nu agresează organismul uman.
Dr. ing. Adrian Siceanu: Aceste enzime care sunt secretate în glandele salivare în capul albinei fac digestia, este sistemul digestiv al albinei prin care tramsformă zaharoza asemănătoare zahărului. Luăm zahărul predigerat, un ceai călduț la 50-55 de grade nu afectează aceste enzime, pentru că timpul de distrugere ar fi foarte lung de 24 de ore dacă ar sta la acest temperatură.
Sa ne gândim și la siluetă. Îngrașă mierea sau nu?
Eliza creează dulciuri la rece. Când vrea să slăbească, pune miere în loc de zahăr: ”E ca atunci când mergi la un eveniment și ai foarte multă mâncare, tu vrei din toate, dar nu poți. Acum pot să mănînc oricât și e simplu, am rezolvat problema!"
O linguriță de zahăr și o linguriță de miere. Găsim aici aproximativ 40 de kilocalorii și aici tot 40 de kilocalorii. Aceeași valoare calorică! Aceste două lingurițe se comportă total diferit în organismul uman pentru că biologia nu este niciodată matematică!
Mierea - în fond, un zahăr predigerat de către albine - oferă organismului uman doar energie. Zahărul tos are parte în interiorul nostru de un așa numit coeficient de corecție. Adică depunem efortul de a-l asimila corect. Nu prea reușim.
Dr. Mihaela Bilic, medic primar diabet și boli de nutriție: ”Zahărul, dincolo de aportul caloric, schimbă metabolismul, adică și din puține calorii el schimbă metabolismul”.
Caloriile din zahăr și alcool nu se consumă normal. Se duc, sub formă de depozite, în ficat. Iar, în exces, produc așa-numită steatoză hepatică.
De asemenea, se regăsesc în depozitele de grăsime, printre organele vitale și sub piele.