Juratul Masterchef Samuel Le Toriellec ne invata sa facem o masa frantuzeasca de Craciun. Secretele branzeturilor de import

×
Codul embed a fost copiat

Piata romaneasca ofera, de cativa ani, acces la mai multe tipuri de branzeturi de import. Gasim Brie si Camembert ori Bleu d'Auvergne de la francezi, Cheddarul britanic, Gorgonzola de la italieni ori Emmentalerul elvetienilor.

Cum stim insa care sunt cele adevarate? Pentru ca, spre exemplu, branza etichetata Brie o gasiti si la 4 lei si la 12.Unde se face diferenta ne invata chef Samuel Le Toriellec, unul dintre cei mai talentati bucatari din Romania. Dar si proaspat jurat Masterchef.

Platoul din imagine se numeste STARTER: Pentru o seara, ne limitam la patru pana la sapte feluri de branzeturi. Feliate subtire, cu fructe, dulceata si paine prajita alaturi. Neaparat, cu putin ulei de masline deasupra. O solutie spectaculoasa pentru a salva o masa, daca nu aveti dispozitia necesara sa gatiti.

Cum cumparam branzeturi? Aici, apelam la Samuel, care sta de 9 ani in Romania. Branza brie, spre exemplu are preturi de la 4 la foarte multi lei. Luati pachetul intre degete:
“Cand vrei sa fie foarte bun trebuie sa fie cremos inauntru si miros mai greu. Este obligatoriu brinza sa o maninci cu dulceata”, spune Samuel Le Toriellec. La fel verificati si un camembert. Sa fie moale cind stringeti branza intre degete. Cea usor moale e mai scumpa.

Extindem granitele si trecem de la delicatesele frantuzesti la produsele maturate. Calitatea creste...odata cu timpul. Cea de 12 ani este foarte scumpa. Alaturi: mar verde, struguri neaparat, nuca si goji. Plus ceva trufe romanesti.Si dulceata.

Citește și
unt proaspat
De ce e bine sa ne incepem si sa ne terminam ziua cu lactate. Greseala facuta de parintii care nu le dau copiilor unt
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Brinzeturile se pot manca zilnic. Dar... ne apropiem de Craciun si ne uitam din nou la francezi pentru putina inspiratie. Pe masa de Craciun exista foarte multa grasime. Felul principal - un fazan gras. Lasat la fezandat 16 ore. Si dres cu sos de trufe romanesti.

Seara de Craciun se incheie cu un foietaj. Il umplem cu crèma dupa gust. Si putem spune cu mana pe inima, ca am terminat un regal culinar frantuzesc

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Secretul parmezanului american: sa nu pui parmezan. Din ce era facut celebrul sortiment de branza
Secretul parmezanului american: sa nu pui parmezan. Din ce era facut celebrul sortiment de branza

Unul dintre branzeturile favorite ale fanilor bucatariei italiene contine un ingredient supriza, au descoperit autoritatile americane.

De ce e bine sa ne incepem si sa ne terminam ziua cu lactate. Greseala facuta de parintii care nu le dau copiilor unt
De ce e bine sa ne incepem si sa ne terminam ziua cu lactate. Greseala facuta de parintii care nu le dau copiilor unt

Proteinele din lapte si produsele lactate fermentate dau mai repede senzatia de satietate. Iar acidul linoleic din grasimea continuta de aceste alimente de top stimuleaza raspunsul sisitemului imunitar.

Branzeturile romanesti, in preferintele europenilor. Reteta cu care fermierii din Ardeal au cucerit piata din strainatate
Branzeturile romanesti, in preferintele europenilor. Reteta cu care fermierii din Ardeal au cucerit piata din strainatate

Desi concurenta este foarte mare, iata ca branzeturile romanesti au reusit sa razbata si sa ajunga in preferintele europenilor.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.