Infectiile care se trateaza obligatoriu in cuplu. Daca nu sunt descoperite la timp, pot duce la infertilitate ireversibila
Toate infectiile cu transmitere intima au o caracteristica comuna: sunt afectiuni de cuplu. De aceea tratamentul va fi orientat, intotdeauna, catre doua persoane, nu doar care pacientul care s-a prezentat la medic.
Inflamatie locala, prurit, adica mincarime, iar ulterior secretii vaginale modificate - sunt primele semne ale unei infectii cu transmitere sexuala. Mergeti imediat la medic.
Dr. Ioan Stoian Medic primar ginecolog: „Daca infectia ascensioneaza si mai sus la nivel de uter, de trompe, de ovare apare simptomatologia la acest nivel, pe linga durere apar simptome- mesntruatia vine mai des, este cu durere”.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Daca infectia intra in circuitul sanguin, apare febra. Citeva analize simple va arata germenele cu care sunteti infectata. Tratamentul insa vizeaza ambii parteneri, deoarece altfel infectia va reveni.
Tratamentul are efect daca, pe tot parcursul lui, contactele intime sunt protejate de prezervativ. Stiti sigur ca boala nu mai exista daca analizele ies negative in cazul ambilor parteneri, cu alte cuvinte repetind testele, dupa tratament, la momentul indicat de catre medic
Pe de alta parte, in lipsa simptomelor, la controlul ginecologic anual, aveti nevoie, pe linga testul Papanicolau, si de un examen al secretiilor. Dintre toate bolile cu transmitere intima chlamydia si mico-plasma produc infertilitate. Infectiile nu dau simptome.
Dr Dorina Codreanu, Medic primar ginecolog: „O femeie care si-a inceput viata sexuala la 20 de ani degeaba o diagnostichezi la 30 pentru ca tratamentul nu mai are sanse de succes”.
Cei doi microbi netratati la timp distrug trompele uterine, locul unde ovulul se intilneste cu spermatozoidul. Delicatele structuri, odata deteriorate, nu mai ofere conditiile normale pentru aparitia sarcinii. Fenomenul e ireversibil.
Abrdarea medicilor insa merge ceva mai departe. In cazul unei infectii cu transmitere intima, testati-va si pentru boli colaterale. Este vorba in principal despre testarea pentru sifilis, HIV, pentru hepatita B si C.
Sursa: Pro TV
Etichete: infectari, infertilitate, cuplu, teste, sex, tratamente,
Dată publicare:
30-07-2016 08:53