Inainte de a se informa corect, multi parinti refuza sa isi vaccineze copilul. Ce spun medicii si la ce riscuri se expun
"Mi-e frica de vaccinuri!" - aud frecvent medicii de la parinti. De multe ori, acestia iau o pozitie defensiva cand vina vorba de mercurul pe care il contin preparatele, fara insa a fii corect informati.
Nu aveti, insa, de ce sa va temeti. Vaccinurile nu au in compozitie mercur propriu-zis, ci un alcool derivat. Acesta se elimina extrem de repede din organism. Fara aceasta procedura, nu faceti decit sa puneti in pericol viata propriului copil.
Adriana Motoc, medic primar boli infectioase: “Noi, astazi, facem o medicina bazata pe dovezi. Foarte multe dintre bolile care au decimat populatia, astazi nu mai exista datorita vaccinarii, dar nu pentru ca microbul numai exista.”
Spre exemplu, variola a disparut acum 40 de ani, datorita vaccinarii pe scara larga. In secolul 20, a omorit 500 de milioane de oameni.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Tetanosul exista inca in natura. Sporii de tetanos se gasesc in fecalele animalelor, ajung in mediul natural si rezista ani de zile. Adriana Motoc: „Daca ai cazut si te lovesti la genunchi si nu esti vaccinat sau faci o alta plaga, te-ai intepat, pe acolo pot patrunde sporii, care traiesc ani de zile si te imbolnavesti. Daca tu esti vaccinat, vei avea acei anticorpi, care au un rol imprtant. Se combina cu microbul si fac sa nu te mai imbolnavesti, chiar daca in coprul tau a patruns microbul de tetanos.”
Dupa vacinarea din copilarie, memoria imunologica dureaza aproximativ 10 ani. Asadar, un copil are nevoie de revaccinare dupa ce a implinit 10 ani. In lipsa imunizarii, boala presupune contracturi musculare, inclusiv in interiorul aparatului respirator, care conduc la deces.
Adriana Motoc: “Problema e urmatoarea: nu te vaccinezi din cauza reactiilor adverse care se intimpla extrem de rar, sau te expui riscurilor bolii, care sunt mult mai frecvente, apropo de rujeola. Poate mai putina lume stie ca in afara de infectia care se intimpla imediat, in legaturia cu rujeola - complicatii bacteriene, pneumonii - exista manifestatii neurologice ireversibile. Acum, avem epidemie de rujeola, peste citiva ani vom avea copii cu probleme neurologice datorate rujeolei.”
Complicatia se numeste panencefalita sclerozanta subacuta si se aseamana cu o forma de epilepsie.
Multi dintre parinti privesc cu reticenta vaccinurile. In unele cazuri, pentru ca unele doze contin si mercur.
Monica Luminos, medic primar boli infectioase: “Este o forma netoxica de mercur, care se metabolizeza rapid. Vacinurile pentru copii nu mai au mercur sau il contin in cantitate infima si este un etil-mercur, un alcool care se degradeaza repede.”
Trebuie sa mai stiti ca substanta se elimina fara nicio problema.