In razboiul dintre carnivori si vegetarieni, toata lumea pierde. Bucataria mediteraneana, solutia de armistitiu
Analizam cu atentie un razboi ce se da zilnic, in organismul uman. Mai precis, la nivelul intestinelor. Bataliile purtate de bacteriile de fermentatie si cele de putrefactie dau tonul imunitatii generale.
Orice inclinare a balantei spre una dintre tabere aduce haosul. Un regim bazat exclusiv pe vegetale este la fel de rau ca mesele formate numai din carne, lapte, oua sau branzeturi. Astfel de comportamente incalca, practic, o conditie scrisa in codul genetic al fiecarei fiinte umane: cea de omnivor.
60% din sistemul imunitar se afla in interiorul aparatului digestiv. Sa analizam combatantii: de-o parte, avem bacteriile de fermentatie. In tabara opusa, cele de putrefactie. Primele dintre ele participa la degradarea fibrelor vegetale din legume, fructe si frunze. Bacteriile de putrefactie, in schimb, lucreaza la descompunerea produselor de origine animala.
Cristian este vegetarian de un an de zile. Schimbarea obiceiurilor alimentare a determinat si o scadere ponderala. E cu 20 de kilograme mai usor, in prezent. “Am renuntat la carne definitiv, eu maninc legume, fructe, fibra, nu stiu daca poate fi incadrat in vegetarianism”, spune el.
Academician doctor Octavian Popescu, biolog: “Vegetarienii fac o presiune selectiva a microbiotei in semnul ca favorizeaza dezvoltarea sau cresterea proportiei de microorganisme implicat in degradarea produselor vegetale”.
Doctor Gabriel Mitulescu, medic primar chirurgie oncologica: “Fibrele vegetale sunt degradate de catre bacterii, in urma degradarii rezulta acizi grasi cu lant scurt care sunt cunoscuti cancerigeni, in urma degradarii rezulta alcooli cu potential toxic pentru celule din mucoasa intestinala, locul unde e generat cancerul”
In hrana exclusiv vegetariana, numarul bacteriilor de fermentatie explodeaza. Cele de putrefactie, invatate sa se decurce cu o friptura, un ou sau o felie de brinza, scad dramatic. Multi cred ca hrana bazata exclusiv pe vegetale duce la detoxifierea colonului. Si, implicit, a organismului. Totusi, o astfel de abordare alimentara incalca tocmai conditia de omnivor, adica de persoana care maninca din toate grupele alimentare. Iar aceasta e scrisa in codul genetic al fiecaruia dintre noi.
In plus, daca ne gandim la mediu, un vegetarian polueaza cu 50% mai mult decit o persoana care maninca din toate grupele alimentare. Prin metanul rezultat in bacteriile de fermentatie.
Carne la fiecare masa, brinzeturi din blesug, si o omleta zilnic.. Jocul se schimba in favoarea bacteriilor de putrefactie din intestine. O alta situatie la care nu suntem adaptati. O omleta dimineata u putina brinza, la prinz o friptura si seara un peste sau un iaurt inseamna EXCES. Sufera si colonul si sistemul imunitar.
In primele trei luni din an, gasiti anghinare proaspata, o planta care creste peste tot in zona mediteraneana. Nichi aduce gustul Italiei in restaurantul ei, dupa ce a lucrat 10 ani in aceasta tara. Cumva tot mediteraneenii au gasit echilibrul perfect. Inclusiv intre cele doua tabere bacteriene care forfotesc in intestinele umane. Preponderent vegetale la cele 3 mese. Peste ele, brinza rasa sau bucati mici de carne ori peste. Un mod in care va mentineti in stare perfecta sistemul imunitar.
Sursa: Pro TV
Etichete: dieta, carne, bacterii, slabire, vegetarieni,
Dată publicare:
18-03-2016 16:19