Greseala pe care toti o facem atunci cand mancam fructe. Sucurile pot duce chiar la diabet
In asa-numitele programe de detoxifiere, la loc de cinste stau sucurile proaspete de fructe. Aceasta este insa una dintre cele mai mari aberatii alimentare.
Intr-un pahar de 250 de militri intra sucul a cel putin 3 fructe. Iar fructoza, in surplus, se va depune sub forma de grasime sub piele sau in ficat. Fructele sunt alimente exceptionale- daca nu abuzati de ele. Se digera rapid si, in timpul procesului, intra in actiune asa-numitele bacterii de fermentatie.
Dr. Amedeo Grigorean, medic primar nutritie oncologica: “Daca eu nu-i dau voie fructului sa plece primul prin tubul digestiv, vor aparea cel putin tulburari de tip gaze, meteorism. Fructul mancat la sfirsitul mesei este o traditie total gresita”.
Alte alimente asociate ingreuneaza digestia. De asemenea, este gresit sa consumati fructe seara. Zaharul din ele, numit fructoza, energizeaza rapid, asemenea unei cafele.
Revenind la detoxifiere...aceasta se face doar cu apa, deoarece excesul de fruce are efecte negative. Fructoza solicita excesiv ficatul, iar cantitati mai mari de 500 de grame zilnic pot fi sursa steatozei hepatice, adica a ficatului gras. Ne referim si la fresh-uri - nimic altceva decat apa, zahar si pigmenti naturali. Fara fibrele alimentare prezente in fructul integral.
Efortul metabolic priveste, simultan, pacreasul. Si e periculos, in special in cazul copiilor. Pe un pancreas in formare, efectul unui asemenea obicei duce la aparitia diabetului inca de la varste tinere. Si la schimbarea metabolismului spre tendinta de obezitate.
Atentia si la fructoza de sinteza, prezenta in absolut toate dulciurile din comert. Aceasta nu este, de cele mai multe ori, simpla, ci legata de glucoza sau prezenta in siropul de porumb. Substantele duc la aparita stririlor de colesterol pe artere. Debutul bolilor cardio-vasculare, in traducere.
Sursa: Pro TV
Etichete: detoxifiere, fructe, pancreas, fructoza, fresh,
Dată publicare:
19-08-2016 09:14