Fructele uscate natural, sursa de nutrienti si fibre de calitate. Care sunt cantitatile ideale ce pot fi consumate

Ultimul update: Luni 12 Mai 2014 06:48
Data publicarii: Vineri 09 Mai 2014 09:48
Categorie: CSID

300 de kilocalorii la 100 de grame... Vi se pare mult? Ei bine, merita, daca vorbim despre fructe uscate natural. Va aduc o bogatie de nutrienti si fibre de calitate si pot fi consumate zilnic.

Va plac fructele uscate? Atentie la cantitati, pentru ca au mult zahar pe langa minerale, vitamine si fibre. Pentru absorbtia lenta a glucidelor, combinati-le cu fulgi din cereale integrale si cu fructe oleaginoase.

Fructe uscate – iata ce va recomanda specialistii in detrimentul deserturilor cu fructoza. Acesta este zaharul obtinut prin prelucrarea fructelor. Contine 400 de kilocalorii la 100 de grame, exact ca zaharul rafinat. Un fruct uscat, insa vine la pachet cu nutrienti si fibre.

Dr. Andreea Dragomirescu, medic apifitoterapeut: "Un fruct este dulce datorita faptului ca el contine fructoza. Sa nu uitam ca exista fructe uscate care sunt o varianta de dulciuri sanatoasa".

Dr. Catrinel Macovei, medic primar diabet si nutritie: "Sunt cateva aspecte la care trebuie sa fim atenti cand alegem fructele uscate: sa nu fie confiate, deci nu cu zahar adaugat, ci doar deshidratate, sa nu fie tratate cu sulfiti".

Cititi, asadar, eticheta. Dioxidul de sulf poate perturba asimilarea vitaminelor B. De asemenea, poate produce ameteli si dureri de cap. Nu este recomandat copiilor. Pana cand apar ciresele si capsunile in piata, consumati zilnic combinatii de fructe uscate.

Dr. Catrinel Macovei, medic primar diabet si nutritie: "In jur de 30-50 de grame de fructe pe zi si pentru copii sunt o varianta mai santoasa, aduc cantitati de A-uri, B-uri, vitamina K".

Dr. Andreea Dragomirescu, medic apifitoterapeut: "Combinatiile intre stafide si alune de padure sau intre stafide si migdale sunt o varinta foarte buna pentru cineva care isi doreste sa aiba la indemana ceva dulce si sanatos".

Iar daca va intrebati cum sa indulciti corect o prajitura, rapunsul este unul singur.

Dr. Catrinel Macovei, medic primar diabet si nutritie: "Pasta de curmale, dupa ce sunt rehidratate, poate fi folosita in diverse budinci, ca si indulcitor".

Daca simtiti senzatia acuta de foame, nu va cumparati primul produs de patiserie pe care il gasiti. Curmalele reprezinta o masa completa. Se spune ca au toti nutrientii necesari unei mese deoarece erau singura varianta de aliment in zonele desertice.

Fumatul poate duce la distrugerea lucrarilor dentare. Recomandarile stomatologilor
Fumatul poate duce la distrugerea lucrarilor dentare. Recomandarile stomatologilor
grapefruit
De ce este periculos să consumați grepfrut atunci când luați medicamente
Reacțiile adverse la medicamente, confundate cu alergiile. Cum le puteți diferenția
De ce nu se recomandă folosirea bicarbonatului pentru îndepărtarea tartrului
Răcelile copiilor se pot transforma în afecţiuni mult mai grave. În organism apar toxine
Riscurile la care vă expuneți urmând dieta pe bază de proteine. Ce este acidoza metabolică
Ce se întâmplă cu organismul atunci când mâncați noaptea
csid
Boala mută care vă afectează organismul fără simptome. Recomandările medicilor