Fericirea trece și prin stomac. Fructele de mare, numai bune de impresionat iubita de 8 Martie

×
Codul embed a fost copiat

Mâncarea înseamnă plăcere, dar și pregătirea ei, mai ales pentru persoana iubita, ne dă o stare de bine.

În plus, studii recente arată că tindem să ne atașăm mai ușor de potențialii parteneri dispuși să stea, din când în când, la cratiță! Adică de cei care sacrifică timp și efort ca să ne facă surprize cu gust.

Așa că, fără să ne mai lungim, de 8 Martie, le sugerăm domnilor să-și ia plasa și portofelul și să meargă la piață. Apoi să treacă la treabă.

Adriana Stere, corespondent: “Se spune că homarii își găsesc partenerii pe viață. Realitatea științifică e ușor diferită, dar da, au relații lungi pe care le întrețin făcându-și din când în când unul altuia mici surprize. Inclusiv chestii bune de mâncat. Și la această specie, la fel ca la oameni, fericirea trece și prin stomac!”

Hrana este un modulator al relațiilor pentru aproape toate animalele vii, adică "ofrandele"- în acest caz, viermi, moluște și peștișori - fac indivizii să se apropie. Iar homarii trăiesc în armonie conjugală, în medie o sută de ani! Profitați, așadar, de ocaziile speciale, ca să aveți experiențe noi.

Citește și
Putin are un plan de împărțire a Ucrainei care implică și România și i-l va propune lui Trump

În plus față de restul speciilor, oamenii asociază mâncarea cu emoțiile. Nu ne amintim neapărat când, dar știm alături de cine am încercat altceva.

Un studiu al Universității din Buffalo vine să confirme un proverb american care sună așa: "Love the food, love the cook". Altfel spus, dacă îți place hrana, tinzi să te atașezi și de bucătar! Cu cât acesta, chiar și amator, investește mai multă energie, cu atât rezultatul e mai spectaculos.

Începem lucrurile pașnic, cu un antreu care se presupune că ar avea rol de stimulare a atracției: stridiile. Din nou, ipoteza neconfirmată de cercetări. Se pare că efectul e dat, pe de o parte, de efortul de a deschide scoica. Doamnele apreciază spectacolul și, evident, priceperea.

Păstrați numai stridiile care au înăuntru o cantitate mare de apă. Cele uscate pot fi deja moarte, iar gustul cărnii de scoică e sub cel dorit. Pentru extravaganță, puneți pe stridie și o linguriță de caviar. Apoi, dați-o pe gât că pe un shot de tărie.

Trecem la lucruri aparent mai complexe. Încingeți ulei de măsline într-o tigaie și aruncati înăuntru o mâna de usturoi. Căldura intensă face, în câteva secunde, moluștele să zâmbească. Cele care nu se deschid trebuie îndepărtate.

Este obligatoriu ca toate ingredientele să fie înăuntru. Scoicile, uleiul de măsline, usturoiul, vinul alb şi o linguriţă de unt. La final, aproape la fel de important precum scoicile este coriandrul.

Trecem la prepararea pe plită. Vă sugerăm diversitate. Avem un crevete roșu carabiniero, unul jumbo, doi creveți tiger, plus încă o rudă nobilă: o langustă baby. E plină de aromă, e bună la grătar.

Încă o variantă e să alegeți un peste zdravăn, de pus la cuptor. Ricardo umple o tavă cu ardei gras, ceapă, roșii, usturoi. Apoi aruncă împreună și codițele roșiilor, strivite în mâna. Peștele e făcut să înoate în ulei de măsline și să reziste la o avalanșă de sare de mare.

50 de minute la temperatura medie sunt de ajuns să avem, în toate splendoarea, efectele reacției Maillard. Este cea care dă gustul specific, de mare senzație, al mâncărurilor gratinate.

În fine, dacă vreți o soluție cu economie de timp și de bani, ar fi aceasta! Creveți perpeliti în unt și usturoi. Sunt gata în mai puţin de un minut! Puteți adăuga ardei iute, dacă vreți o cină de 8 Martie cu adevărat picantă.

Articol recomandat de sport.ro
După Kosovo, încă o națională contestă victoria la masa verde a României: "A făcut apel și rămâne fermă"
După Kosovo, încă o națională contestă victoria la masa verde a României: "A făcut apel și rămâne fermă"
Citește și...
De ce nu este bine să fumăm și să mâncăm lactate după intervenții în cavitatea orală
De ce nu este bine să fumăm și să mâncăm lactate după intervenții în cavitatea orală

Fară produse lactate fermentate - după intervenții chirurgicale la nivelul cavitații orale. Aceasta deoarece bacteriile, bune de altfel, pot produce tulburări în vindecarea rănilor.

Tiroida și sarcina. De ce trebuie mama să-și facă examene endocrinologice înainte și după sarcină
Tiroida și sarcina. De ce trebuie mama să-și facă examene endocrinologice înainte și după sarcină

La începutul sarcinii, tiroida fetală nu funcționează. Pentru o bună dezvoltare a fătului, acesta trebuie să ia hormonii tiroidieni de la mamă. Dacă mama are o problemă, și el suferă.

CSID. Ce boli ascunde inflamarea ganglionilor. Care sunt cei mai periculoși
CSID. Ce boli ascunde inflamarea ganglionilor. Care sunt cei mai periculoși

CSID. Ne palpăm ganglionii în zona gâtului, axilă ori inghinal. Vom descoperi formațiuni ovalare, care reacționează ușor la orice infecție localizată. Şi vă recomandăm să îi palpaţi când sunteţi la duş.

Recomandări
Prima zăpadă abundentă a provocat haos în România. TIR-uri blocate pe DN1. Nici utilajele de deszăpezire n-au putut înainta
Prima zăpadă abundentă a provocat haos în România. TIR-uri blocate pe DN1. Nici utilajele de deszăpezire n-au putut înainta

Prima ninsoare serioasă din acest sezon a provocat haos pe drumurile din țară și pe calea ferată. Cele mai mari probleme au fost pe Drumul Național 1, unde, joi înainte de răsărit, un TIR a intrat într-un parapet la Bușteni, blocând complet circulația.

BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui

BEC pentru alegerea preşedintelui României a decis înlăturarea materialelor de propagandă electorală din mediul online care îl ilustrează pe candidatul independent Călin Georgescu şi nu conţin codul de identificare al mandatarului financiar.

UE avertizează: Un tir cu rachetă intercontinentală rusă în Ucraina ar
UE avertizează: Un tir cu rachetă intercontinentală rusă în Ucraina ar "marca o escaladare clară" din partea lui Putin

Un tir cu rachetă intercontinentală a Rusiei împotriva Ucrainei ar "marca o escaladare clară" din partea lui Vladimir Putin, a apreciat joi un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, citat de AFP.