Fericirea trece și prin stomac. Fructele de mare, numai bune de impresionat iubita de 8 Martie


Ultimul update: Duminica 08 Martie 2020 13:23
Data publicarii: Duminica 08 Martie 2020 13:23
Categorie: CSID - Ce se întâmplă, doctore?

Mâncarea înseamnă plăcere, dar și pregătirea ei, mai ales pentru persoana iubita, ne dă o stare de bine.

În plus, studii recente arată că tindem să ne atașăm mai ușor de potențialii parteneri dispuși să stea, din când în când, la cratiță! Adică de cei care sacrifică timp și efort ca să ne facă surprize cu gust.

Așa că, fără să ne mai lungim, de 8 Martie, le sugerăm domnilor să-și ia plasa și portofelul și să meargă la piață. Apoi să treacă la treabă.

Adriana Stere, corespondent: “Se spune că homarii își găsesc partenerii pe viață. Realitatea științifică e ușor diferită, dar da, au relații lungi pe care le întrețin făcându-și din când în când unul altuia mici surprize. Inclusiv chestii bune de mâncat. Și la această specie, la fel ca la oameni, fericirea trece și prin stomac!”

Hrana este un modulator al relațiilor pentru aproape toate animalele vii, adică "ofrandele"- în acest caz, viermi, moluște și peștișori - fac indivizii să se apropie. Iar homarii trăiesc în armonie conjugală, în medie o sută de ani! Profitați, așadar, de ocaziile speciale, ca să aveți experiențe noi.

În plus față de restul speciilor, oamenii asociază mâncarea cu emoțiile. Nu ne amintim neapărat când, dar știm alături de cine am încercat altceva.

Un studiu al Universității din Buffalo vine să confirme un proverb american care sună așa: "Love the food, love the cook". Altfel spus, dacă îți place hrana, tinzi să te atașezi și de bucătar! Cu cât acesta, chiar și amator, investește mai multă energie, cu atât rezultatul e mai spectaculos.

Începem lucrurile pașnic, cu un antreu care se presupune că ar avea rol de stimulare a atracției: stridiile. Din nou, ipoteza neconfirmată de cercetări. Se pare că efectul e dat, pe de o parte, de efortul de a deschide scoica. Doamnele apreciază spectacolul și, evident, priceperea.

Păstrați numai stridiile care au înăuntru o cantitate mare de apă. Cele uscate pot fi deja moarte, iar gustul cărnii de scoică e sub cel dorit. Pentru extravaganță, puneți pe stridie și o linguriță de caviar. Apoi, dați-o pe gât că pe un shot de tărie.

Trecem la lucruri aparent mai complexe. Încingeți ulei de măsline într-o tigaie și aruncati înăuntru o mâna de usturoi. Căldura intensă face, în câteva secunde, moluștele să zâmbească. Cele care nu se deschid trebuie îndepărtate.

Este obligatoriu ca toate ingredientele să fie înăuntru. Scoicile, uleiul de măsline, usturoiul, vinul alb şi o linguriţă de unt. La final, aproape la fel de important precum scoicile este coriandrul.

Trecem la prepararea pe plită. Vă sugerăm diversitate. Avem un crevete roșu carabiniero, unul jumbo, doi creveți tiger, plus încă o rudă nobilă: o langustă baby. E plină de aromă, e bună la grătar.

Încă o variantă e să alegeți un peste zdravăn, de pus la cuptor. Ricardo umple o tavă cu ardei gras, ceapă, roșii, usturoi. Apoi aruncă împreună și codițele roșiilor, strivite în mâna. Peștele e făcut să înoate în ulei de măsline și să reziste la o avalanșă de sare de mare.

50 de minute la temperatura medie sunt de ajuns să avem, în toate splendoarea, efectele reacției Maillard. Este cea care dă gustul specific, de mare senzație, al mâncărurilor gratinate.

În fine, dacă vreți o soluție cu economie de timp și de bani, ar fi aceasta! Creveți perpeliti în unt și usturoi. Sunt gata în mai puţin de un minut! Puteți adăuga ardei iute, dacă vreți o cină de 8 Martie cu adevărat picantă.