Experiment in Spania. Ce sanse au insectele sa devina hrana viitorului

Ar putea sa fie insectele hrana viitorului? Aceasta a fost intrebarea la care au fost invitati sa raspunda mai multi elevi si studenti spanioli.

Ei au fost invitati sa guste ... "delicatese" preparate din insecte si sa descopere beneficiile unei asemenea diete, hranitoare si bogata in proteine.

Elevii au fost invitati sa guste greieri, lacuste si chiar viermi - bine rumeniti in ulei de masline si condimentati.

"Student: Au gust de ....seminte de floarea soarelui.
Reporter: Si textura?
Student: E ok, destul de moale."

"Au gust de prajeala... Nu stiu ce sa zic, nu pare ceva deosebit. Dar nu e rau..."

Citește și
De ce nu este bine să fumăm și să mâncăm produse lactate după intervenții în cavitatea orală
De ce nu este bine să fumăm și să mâncăm lactate după intervenții în cavitatea orală

Unii si-au descoperit felul preferat.

"E bun, are gust de pui. Dar greierii sunt mai buni."

La desert, au urmat insectele ... trase in ciocolata, alba sau neagra, dupa preferinte. Aici, mai putin entuziasm...

"Nu am incercat. Pur si simplu nu am putut, mi se pare dezgustator."

Pentru multe popoare din Asia, insectele sunt ceva obisnuit in alimentatie. Ar trebui sa ne obisnuim si noi, occidentalii, cu asa ceva si mai ales sa ne invingem prejudecatile - indeamna specialistii.

"Intr-o lume in care alimentele sunt din ce in ce mai putine, este absolut necesar sa diversificam sursele de hrana", crede Fernando Garcia, profesor la Universitatea Almeria.

Cele mai "populare" si hranitoare insecte care ajung in farfurii, pe post de preparate culinare, sunt gandacii, albinele, greierii si moliile.

In forma uscata, insectele contin de doua ori mai multe proteine decat carnea cruda si au aceeasi valoare nutritiva ca a preparatelor obisnuite la gratar.

Articol recomandat de sport.ro
Un român legendar și un francez celebru. ”Dacă m-aș întâlni cu el, aproape ar lua poziția de drepți și s-ar înclina”
Un român legendar și un francez celebru. ”Dacă m-aș întâlni cu el, aproape ar lua poziția de drepți și s-ar înclina”
Citește și...
De ce nu este bine să fumăm și să mâncăm lactate după intervenții în cavitatea orală
De ce nu este bine să fumăm și să mâncăm lactate după intervenții în cavitatea orală

Fară produse lactate fermentate - după intervenții chirurgicale la nivelul cavitații orale. Aceasta deoarece bacteriile, bune de altfel, pot produce tulburări în vindecarea rănilor.

Tiroida și sarcina. De ce trebuie mama să-și facă examene endocrinologice înainte și după sarcină
Tiroida și sarcina. De ce trebuie mama să-și facă examene endocrinologice înainte și după sarcină

La începutul sarcinii, tiroida fetală nu funcționează. Pentru o bună dezvoltare a fătului, acesta trebuie să ia hormonii tiroidieni de la mamă. Dacă mama are o problemă, și el suferă.

CSID. Ce boli ascunde inflamarea ganglionilor. Care sunt cei mai periculoși
CSID. Ce boli ascunde inflamarea ganglionilor. Care sunt cei mai periculoși

CSID. Ne palpăm ganglionii în zona gâtului, axilă ori inghinal. Vom descoperi formațiuni ovalare, care reacționează ușor la orice infecție localizată. Şi vă recomandăm să îi palpaţi când sunteţi la duş.

Recomandări
Ministrul Mediului a respins planul de reorganizare a Romsilva propus de conducere. „Cer public demisia directorilor”
Ministrul Mediului a respins planul de reorganizare a Romsilva propus de conducere. „Cer public demisia directorilor”

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a anunţat că a respins planul de reorganizare propus de conducerea Romsilva, care prevedea reducerea a 1.200 de locuri de muncă până la finalul anului, dar cea mai mare parte erau pădurari.

Interceptări în dosarul Nordis. Jurista firmei își sfătuia apropiații să nu investească: „N-aș lua la ei nici să mă împuști”
Interceptări în dosarul Nordis. Jurista firmei își sfătuia apropiații să nu investească: „N-aș lua la ei nici să mă împuști”

Arestați preventiv miercuri seară, soții Vicol-Ciorbă și alți trei inculpați din dosarul „Nordis” au contestat deja măsura. Între timp, procurorii DIICOT dezvăluie cum au cheltuit aceștia aproape un milion de euro doar pe zboruri private.

Românii mănâncă prea multă sare, dublu față de recomandarea OMS. Riscurile țin de hipertensiune și AVC
Românii mănâncă prea multă sare, dublu față de recomandarea OMS. Riscurile țin de hipertensiune și AVC

Putem să ne considerăm printre campionii Europei la consumul excesiv de sare. Mâncăm de cel puțin două ori mai multă pe zi decât recomandă Organizația Mondială a Sănătății, iar acest lucru ne afectează grav sănătatea.