Este cea mai frecventa si mai periculoasa boala din lume. Arma miraculoasa care te ajuta sa tii sub control ateroscleroza
Nu exista medicamente care vindeca ateroscleroza, cea mai frecventa si mai periculoasa boala din lume. Nu exista medicamente care sa optimizeze sistemele naturale de protectie impotriva bolii.
Ateroscleroza se afla pe primul loc in topul celor mai frecvente si periculoase boli. La ora actuala, nu exista medicamente de sinteza care s-o vindece. Totusi, fiecare om are la indemana, de la cele mai mici varste, cea mai puternica arma impotriva acesteia. Se numeste miscare si are efecte miraculoase.
Boala care afecteaza arterele, vasele prin care circula sange oxigenat de la inima spre tesuturi, priveste intreg organismul si nu doar portiuni din acesta.
Peretele vasului de sange intra permanent in contact cu sangele circulant. Acesta contine, spre exemplu, agresorul denumit colesteroul rau sau LDL colesterol. Apare suferinta vasului, care atrage, tot din sange, celule de aparare, venite sa repare leziunea. Astfel, se naste inflamatia. Depozitele grase si inflamatia blocheaza cursul normal al sangelui.
La ora actuala, medicamentele actioneaza pe posibilii agresori din sange - cholesterol, trigliceride. Alti factori de risc sunt diabetul si hipertensiunea, pentru care de asemenea exista medicatie. Nu avem medicamente care sa intre tintit in placa de ateroscleroza si s-o distruga. Frecvent, simptomele apar la nivelul membrelor inferioare si inseamna crampe la mers. Cei mai mult pacienti ignora simptomul.
Dr. Sorin Baila, sef sectie chirurgie vasculara: "E paradoxal faptul ca atunci cand apare o suferinta sunt foarte linistiti, pentru ca nu realizeaza ca nu este o boala de extremitate, ci o boala arteriala".
Va nasteti cu un bagaj genetic care influenteaza si ritmul de deteriorare al arterelor. Nu puteti schimba datele genetice.
Factorii de risc controlabili insa sunt colesterolul rau, LDL colesterolul, fumatul, diabetul zaharat si hipetensiunea.
Cel mai mare ajutor natural in preventia bolii se numeste HDL cholesterol, adica colesterol bun.
Dr. Anda Sima, cercetator lipidologie: "El are deosebita proprietate ca apropiindu-se de celule sa ia colesterol in exces din celula si sa-l poarte invers spre ficat. Ficatul poate sa-l indeparteze din organism".
Nu exista medicamente homeopate sau de sinteza ca sa va cresteti colesterolul bun, HDL.
Dr. Anda Sima, cercetator lipidologie: "HDl are proprietatea ca variaza cu 10 unitati si deja iti trage un semna de alarma ca e grav, deci daca a scazut de la 40 de mg la 30 esti in mare pericol. Vorbesc aici de o boala de tip cardio -vasculara, accident cardio-cerebral".
Efortul fizic este singurul medicament eficient pe care il cunoastem pina in prezent. Miscarea scade colesterolul rau, LDL pentru ca accelereaza procesul de metabolizare.
Acceasi miscare creste fiziologic si valoarea colesterolului bun, protector, HDL.