Ecografia 5D. Cum pot urmari parintii bebelusul din burtica in timp real

Ultima actualizare: 13-08-2015 07:05

Suntem intr-o noua era a tehnologiei din domeniul maternitatii. Progresele sunt imense si tot mai palpabile. Viitorii parinti au la dispozitie o serie de gadgeturi care ii ajuta sa isi intre in rol mai usor.

Banala ecografie a fost inlocuita cu o experienta ca la cinema.

Au aparut dispozitive 5D dotate cu softuri speciale, ce transmit imagini pe tableta sau smartphone. Mamica scapa deci, de un stres. Este nevoie doar de o aplicatie pentru ca tatal aflat la distanta sau rudele de acasa sa urmareasca bebelusul din burtica in timp real.

Loredana locuieste si lucreaza in Bucuresti. Sotul ei, Daniel, in Focsani. De 22 de saptamini, viata tinerilor s-a schimbat radical. Asteapta o fetita, pe care vor s-o numeasca Sofia. Asa se face ca au devenit primul cuplu din tara care si-a putut vedea copilul nenascut in 5D.

Daniel Manta: "La asemenea evenimet trebuie sa fii langa sotie, langa medic, dar natura serviciului meu… nu-mi permite."

Loredana Manta: "Acum este format complet, doar ca este in miniatura si aparatul face chiar si reconstrutia facial, exact cum o sa arate."

Pentru ca nu locuiesc impreuna, viitorul tatic isi vede copilul in timp real cu ajutorul unei aplicatii de pe telefon. Impartaseste emotia si cu viitorii bunici.

Pentru medic, informatiile care privesc posibile malformatii se vad si clasic, in 2D. Imaginea 5 D, surprinsa in timp real, vine ca o asigurare a starii fatului. Specialistul care monitorizeaza sarcina beneficiaza de mai multe perspective ale aceluiasi punct.

Dr. Sorin Stanciu, medic specialist ginecolog: "Prin acest ecograf putem sa patrundem si interiorul structurilor tari, oase si a tesuturilor moi si practic e ca un computer tomograf, asocierea cam asta ar fi. Intram in structura capului, a cordului, a asului."

Cei doi viitori parinti tocmai i-au vazut inima fetitei din interiorul celor patru camere. Toate structurile, privite din acest unghi spre exterior sunt perfecte. Au intrat la… propriu si in mintea ei. Din interiorul creierului au vazut, prin ochisorii bebelusului inclusiv peretele uterin al mamei.

Odata cu venirea pe lume, in octombrie, micuta Sofia va fi inconjurata si de alte gadgeturi uimitoare create in sprijinul viitorilor parinti.

Temperatura corporala poate fi tinuta constanta de un dispozitiv high tech.

 Parintii o vor vedea, tot pe telefon, si cand doarme. In infra -rosu, de data aceasta. Iar cand va veni vremea olitei, tot un smartphone sau o tableta isi vor face … treaba.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Share în bucate cu Alex Petricean - Mămăligă fiartă în zer, cu ciuperci

21:04
Alt Text!
ePlan
Schimbări de comportament, tendințe, evoluție ecosistem si oportunități de dezvoltare deschise prin eMAG Marketplace cu Florin Filote - Vicepreședinte eMAG pentru marketplace și vânzări corporate

30:44
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 24 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!