"E bine sa faca de mic bolile copilariei!". Medicii ne explica de ce acesta este unul dintre cele mai periculoase mituri
"E bine sa faca bolile copilariei!" – iata ce cred multi parinti. "Nu!", argumenteaza medicii. Daca exista vaccinuri impotriva acestor afectiuni, vaccinati micutii. Toate bolile infectioase ale copilariei pot avea forme severe.
Mi-e frica de vaccinuri - aud frecvent medicii de la parinti. De multe ori, acestia iau o pozitie defensiva cand vina vorba de mercurul pe care il contin preparatele. Nu aveti, insa, de ce sa va temeti! Vaccinurile nu au in compozitie mercur propriu-zis, ci un alcool derivat, care se elimina extrem de repede din organism.
Imunitate pentru boli grave si frecvente – iata ce va ofera vaccinurile. Respectati macar schema gratuita a imunizarilor, care se face in prima copilarie.
Alegeri 2024
16:02
George Simion, președintele AUR, a votat la Roma: „Vin aici să votez din respect pentru toţi românii”
15:30
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spuneau sondajele de opinie despre candidați în urmă cu 6 luni și ce arată acum
14:08
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
12:53
Candidații la alegerile prezidențiale 2024. În ce ordine apar pe buletinele de vot de duminică, 24 noiembrie
Dr. Cristina Ivascu, medic primar medicina de familie: “Se fac la distanta de o luna, doua intre ele. Sunt vacinuri polivalente, deci ideea este: cu cat un vaccin are mai multe valente, cu cat se stimuleaza mai bine sistemul imunitar. Spre exemplu, printr-o singura intepatura, facem 6 vaccinuri.”
La ora actuala, medicii constata insa reticenta multor parinti in privinta imunizarilor. Acestia spun ca e bine ca cei mici sa faca bolile copilariei. Vorbim despre un comportament total gresit, avertizeaza specialistii in boli infectioase.
Dr. Monica Luminos, Sef sectie boli infectioase pediatrie: “Exista forme grave de boala in toate aceste afectiuni. Rujeola nu determina complicatii doar in momentul bolii, boala eruptiva care poate sa determine pneumonie, bronho-pneumonie sau meningita la momentul aparitiei, este cu repercursiune la distanta – exista o panencefalita sclerozanta la distanta care e letala.”
O alta temere a parintilor se refera la mercurul prezent in unele vaccinuri. Mercurul este un conservant.
Dr. Monica Luminos, Sef sectie boli infectioase pediatrie: “Vaccinurile pentru copii nu mai contin mercur sau daca il contin, contin intr-o cantitate infima si este etil-mercur. Este un alcool care se degradeaza si se degradeaza foarte repede.”
Daca duceti un copil nevaccinat la scoala sau la gradinita, posibilele boli transmisibile nu sunt cauzate de colegi.
Dr. Monica Luminos, Sef sectie boli infectioase pediatrie: “Nu este de vina colectivitatea, ci vina trebuie sa si-o asume familia pentru ca nu si-a protejat copilul respectiv. Stiti ca in strainatate copiii nevaccinati nu sunt primiti in colectivitate, nici la scoala, nici la gradinita, pentru ca exista risc atat pentru ei, cat si pentru ceilalti copii.”
Vaccinurile din schema obligatorie sunt gratuite, daca sunt facute in intervalul de timp recomandat de catre medicul de familie.
Sursa: Pro TV
Etichete: medici, vaccin, copii, sanatate, pediatrie, csid,
Dată publicare:
24-07-2014 08:45