Durerile in zona genitala ar putea fi semnul unei afectiuni la nivelul coloanei. Cum ne putem proteja de herniile de disc
Va confruntati cu dureri in sfera genitala? De vina ar putea fi o hernie de disc. Multe femei ajung la ginecolog cu astfel de simptome. Insa in spatele lor se ascund suferinte ale discurilor vertebrale. Si nu infectiile ori cistite.
Va doare spatele? Atat coloana vertebrala, cat si alte organe din cutia abdominala ar putea fi implicate. Spre exemplu, durerile din colica renala sau biliara sunt permanente. Pe cand in cele care arata o patologie vertebrala, pacientul isi gaseste o pozitie in care nu-l doare. Aceste dureri pot sa iradieze si in zona genitala, dar si spre maini, ori picioare.
Dr. Mihai Cristescu, medic primar neurochirurg: "Nervul prima oara e iritat si doare apoi nu isi mai face bine functiile. Apar semne de amorteala pentru ca in ultima faza grupa de muchi comandata de nervul respectiv sa nu isi mai faca bine functiile si apar fenomene de pareza."
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Coloana vertebrala e compusa din oase legate intre ele prin discuri. In interiorul oaselor se gasesc structuri nervoase vitale. Aceste discuri distruse sau deteriorate duc la compresia mecanica a nervilor sau a maduvei spinarii. De aceea, disconfortul sau scaderea fortei musculare cer consult specializat.
Daca aveti un diagnostic confirmat de hernie de disc, nu luati anti-inflamatoare haotic pentru a evita operatia. Vorbim despre un obstacol in interiorul structurilor nervoase. Daca medicul recomada interventia chirurgicala nu e timp de stat pe ginduri
Dr. Mihai Cristescu, medic primar neurochirurg: "Cand se depaseste un anumit prag de suferinta medulara s-ar putea ca pierderile functionale sa fie irecuperabile."
Operatia se face prin tehnici minim invazive si readuce coloana vertebrala la normalitate.
Orice medic, de orice specialitate va recomanda sa faceti miscare. Un program de sport are drept tinta prioritara protejarea coloanei vertebrale. Este principalul motiv pentru care aveti nevoie de un antrenor.
Dr. Georgian Tache, medic primar recuperare medicala: "Te duci ca sa-ti protejezi coloana, sa cresti musculatura paravertebrala si stabilizatorii soldurilor si musculatura abdominala care trebuie sa se echilibreze cu cea vertebrala si tu faci greseli, pornesti exercitiile din posturi gresite si care pun tocmai acel disc ce trebuie protejat, in tensiune. Inseamna ca e in risc de a hernia si de a lovi radacina nervoasa si risti sa faci o criza de lombo-sciatica."
Asadar, in cadrul unei sedinte de exercitii fizice intense, ascultati-va cu atentie antrenorul. Si incercati sa nu faceti efort fizic seara, dupa o zi intreaga in care ati stat in picioare.
Sursa: Pro TV
Etichete: csid, exercitii fizice, coloana vertebrala, hernie, disc,
Dată publicare:
03-03-2016 09:25