Durerile in zona genitala ar putea fi semnul unei afectiuni la nivelul coloanei. Cum ne putem proteja de herniile de disc

Ultimul update: Duminica 06 Martie 2016 06:53
Data publicarii: Joi 03 Martie 2016 09:25
Categorie: CSID

Va confruntati cu dureri in sfera genitala? De vina ar putea fi o hernie de disc. Multe femei ajung la ginecolog cu astfel de simptome. Insa in spatele lor se ascund suferinte ale discurilor vertebrale. Si nu infectiile ori cistite.

Va doare spatele? Atat coloana vertebrala, cat si alte organe din cutia abdominala ar putea fi implicate. Spre exemplu, durerile din colica renala sau biliara sunt permanente. Pe cand in cele care arata o patologie vertebrala, pacientul isi gaseste o pozitie in care nu-l doare. Aceste dureri pot sa iradieze si in zona genitala, dar si spre maini, ori picioare.

Dr. Mihai Cristescu, medic primar neurochirurg: "Nervul prima oara e iritat si doare apoi nu isi mai face bine functiile. Apar semne de amorteala pentru ca in ultima faza grupa de muchi comandata de nervul respectiv sa nu isi mai faca bine functiile si apar fenomene de pareza."

Coloana vertebrala e compusa din oase legate intre ele prin discuri. In interiorul oaselor se gasesc structuri nervoase vitale. Aceste discuri distruse sau deteriorate duc la compresia mecanica a nervilor sau a maduvei spinarii. De aceea, disconfortul sau scaderea fortei musculare cer consult specializat.

Daca aveti un diagnostic confirmat de hernie de disc, nu luati anti-inflamatoare haotic pentru a evita operatia. Vorbim despre un obstacol in interiorul structurilor nervoase. Daca medicul recomada interventia chirurgicala nu e timp de stat pe ginduri

Cum se poate preveni boala care afecteaza peste 2 milioane de romani. Motivul pentru care nu e bine sa va ingrasati brusc

Dr. Mihai Cristescu, medic primar neurochirurg: "Cand se depaseste un anumit prag de suferinta medulara s-ar putea ca pierderile functionale sa fie irecuperabile."

Operatia se face prin tehnici minim invazive si readuce coloana vertebrala la normalitate.

Orice medic, de orice specialitate va recomanda sa faceti miscare. Un program de sport are drept tinta prioritara protejarea coloanei vertebrale. Este principalul motiv pentru care aveti nevoie de un antrenor.

Dr. Georgian Tache, medic primar recuperare medicala: "Te duci ca sa-ti protejezi coloana, sa cresti musculatura paravertebrala si stabilizatorii soldurilor si musculatura abdominala care trebuie sa se echilibreze cu cea vertebrala si tu faci greseli, pornesti exercitiile din posturi gresite si care pun tocmai acel disc ce trebuie protejat, in tensiune. Inseamna ca e in risc de a hernia si de a lovi radacina nervoasa si risti sa faci o criza de lombo-sciatica."

Asadar, in cadrul unei sedinte de exercitii fizice intense, ascultati-va cu atentie antrenorul. Si incercati sa nu faceti efort fizic seara, dupa o zi intreaga in care ati stat in picioare.
 

Cum ne poate afecta o dezamagire puternica ani la rand, in aceeasi luna. Explicatia medicilor pentru acest fenomen

Cum ne poate afecta o dezamagire puternica ani la rand, in aceeasi luna. Explicatia medicilor pentru acest fenomen

csid

Riscurile la care ne supunem ficatul, dacă consumăm alcool constant

Bolile pe care le poate contacta o femeie prin raport sexual neprotejat

Motivele ascunse ale tusei și expectorației în exces

Poziţia greşită pe scaun poate produce ameţeli extrem de grave şi dificultăţi la mers

Cum a dat jos Cove 14 kilograme în câteva luni. Cele 3 secrete

Şniţelul, printre cele mai periculoase alimente. Întreţine foamea şi poate duce la cancer

rac in iarba

Racii, printre cele mai sănătoase alimente. De ce sunt preferaţi în diete