Cum se poate preveni boala care afecteaza peste 2 milioane de romani. Motivul pentru care nu e bine sa va ingrasati brusc

Ultimul update: Vineri 22 Iulie 2016 09:27
Data publicarii: Vineri 08 Iulie 2016 13:50
Categorie: CSID

Suntem creati din proteine. Iar o boala care afecteaza peste doua milioane de romani presupune tocmai zaharisirea acestora.

Academician Maya Simionescu, institutul de biologie si patologie celulara: "Celula grasa secreta niste hormoni care sunt foarte daunatori organismului, cu cat ai mai multe celule, cu atat ai mai multi hormoni daunatori organimului si duc la diabet si complicatii cardiovasculare."

Celulele grase cele mai periculoase nu se afla la vedere, respectiv sub piele, ci in jurul organelor interne. In special, in jurul inimii. In interior, produc o inflamatie mai periculoasa decit cea pe care o determina grasimea de sub piele.

Legatura directa dintre grasimea din interior si diabet a fost demonstrata franc pe pacientii care au suferit reductii chirurgicale ale stomacului. Dupa interventie, acestia pot manca putin, reducand astfel cantitatea de grasime dintre organele interne.

Doctor Rubin Munteanu, medic primar diabet si nutritie: "Practic, oamenii care au sub 5 ani de cand le-a debutat diabetul si care nu au ajuns la insulina, iau doar anti-diabetice orale, care slabesc si se mentin ajung sa aiba glicemii in limite normale si nu au avut nevoie de medicatie."

Cum ne poate afecta o dezamagire puternica ani la rand, in aceeasi luna. Explicatia medicilor pentru acest fenomen

Multa grasime corporala inseamna volum gigantic de munca plus ineficienta pentru pancreas. Diabetul este faza in care zaharul din sange nu mai poate fi reglat cu fortele proprii ale organismului. Ce apare?

Academician Maya Simionescu, institutul de biologie si patologie celulara: "Hiperglicemia, cum ne spun noua doctorii, asta e extraordinar de vatamator pentru toate celuele nostra pentru ca proteinele care sunt chiar in sange se zaharisesc."

Odata zaharisite - iar aici, imaginati-va cum arata mierea zaharisita, spre exemplu - actioneaza pe organe tinta. Vase de sange, rinichi, ochi, inima.

Toate celule din rinichi, care produc urina, se ingroasa. Din acest motiv filtrarea sangelui devine dificila. Si celulele din inima au parte de aceeasi transformare, strivind vasele mici care iriga chiar cordul. Fenomenele in lant duc la distrugeri catastrofale in interiorul organismului.

Sunt motive suficiente ca, daca observati kilograme in plus, sa incepeti programe gandite de slabire. Si sa va masurati glicemia de doua ori pe an.

Imbatranirea vaselor de sange incepe din copilarie. In timp, se poate ajunge la afectiunea care omoara cei mai multi oameni

Imbatranirea vaselor de sange incepe din copilarie. In timp, se poate ajunge la afectiunea care omoara cei mai multi oameni

csid panica

Atacurile de panică se pot trata. Care sunt simptomele

Cum trebuie să gestionați relația părinte-copil. Cuvintele de care au nevoie

Cataracta trebuie tratată cât mai repede. Medicii recomandă intervenția cu laserul

Vorbitul în timpul mesei și folosirea farfuriilor mari duc la îngrășare

Riscurile la care vă expuneți când consumați alcool în timp ce luați medicamente

Copii operaţi în pântecele mamei, la 2 spitale din România. "Sunt puţine centre în lume"

pescar

Roşioara, cel mai sănătos peşte din România. De unde vine 80% din peştele de la noi