Doua mituri despre oua desfiintate de cercetatori. Cate pot fi consumate pe saptamana si ce culoare trebuie sa aiba coaja
Ouale de gaina sunt adevarate comori de energie, continand aproape toate vitaminele importante, numeroase minerale, precum si proteine pretioase, relateaza 20minutes.ch.
Nutrienti se gasesc si in albus, insa galbenusul contine cantitati mai mari. Valorile nutritive nu se schimba, indiferent daca oul este crud sau pregatit termic. Exista totusi un avantaj in cazul oualor preparate: ouale crude consumate in cantitate mare pot impiedica absorbtia de catre piele a biotinei, vitamina esentiala pentru piele si par.
Unele persoane prefera ouale cu coaja bruna, pe care le considera mai bune pentru sanatate. Aceasta idee este total lipsita de temei deoarece culoarea nu are nimic de-a face cu calitatea, ci depinde de genele fiecarei gaini si de rasa pasarii.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Timp de multi ani s-a afirmat ca nu trebuie consumate mai mult de doua oua pe saptamana pentru a nu mari cantitatea de colesterol din sange. Desi acest mit a fost demolat acum circa 30 de ani, ideea persista inca. Contrar grasimilor de origine animala, nivelul ridicat de colesterol din oua nu are practic efect asupra nivelului de colesterol din sange.