De ce nu este bine sa beti ceai de sunatoare daca luati antiinflamatoare. Ce efecte poate avea rostopasca asupra pielii
Daca luati antibiotice sau antiinflamatoare, evitati sa beti ceai de sunatoare. Aparent inofensiv, acesta intervine in metabolizarea medicamentelor. Si rostopasca poate avea efecte negative, pe timpul verii.
Tototodata, nu-l beti in timpul verii. Poate accentua sensibilitatea pielii si a ochilor la lumina. Daca va expuneti la soare - indiferent daca sunteti la mare, la munte sau in oras – nu consumati acest ceai.
Luminita Marinescu, medic primar dermatolog: “Ceaiul de sunatoare este fotosensibilizant. Daca ai o boala autoimuna de tipul colagenozelor sau daca faci tratamente pentru diverse boli care deja te fotosensibilizeaza sau daca iei anumite antibiotice, sunatoare poate, fie sa-ti creasca sensibilitatea la lumina, fie sa-ti creasca toxicitatea anumitor medicamente.”
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Daca va expuneti la soare si inainte ati baut un ceai de sunatoare, va puteti arde pielea. Arsura solara este retinuta de piele toata viata si poate contribui la aparitia cancerelor de piele.
Cornel Chirita, farmacologie clinica: “Sunatoarea induce activitatea enzimelor hepatice, le mareste activitatea astfel incat medicamentele biotransformate de acele sisteme vor fi metabolizate mai rapid, iar efectul lor va scadea. Pacientul ia aceeasi doza prescrisa de medic, insa se trezeste cu ineficienta terapeutica. In momentul in care faci tratamente cu medicamente puternic active, trebuie sa spui medicului despre ce alte medicamente sau suplimente nutritive mai iei.”
Tot in sezonul de vara este bine sa evitati ceaiul si extrasul de rostopasca, pentru ca ard pielea. De asemenea, daca mergeti sa cuegeti rostopasca, nu-i rupeti tulpina, pentru a evita sa veniti in contact cu substanta aflata in interiorul ei.
Luminita Marinescu, medic primar dermatolog: “Poate poti sa incerci sa tratezi o indigestie cu ceai de rostopasca, dar este o planta care in cantitate si concentratie mai mare are mult mai multe efecte toxice decat beneficiile pe care le-ar da in tratamentul unei indigestii banale. Sucul acelei plante, intens concentrate, are un efect caustic.”
Cu alte cuvinte, arde, asa ca cereti sfat avizat si daca luati suplimente alimentare sau nutritive.