De ce nu este bine sa abuzati de cafea sau sare. Cum va pot pune in pericol sanatatea


Ultimul update: Miercuri 21 August 2013 06:53
Data publicarii: Duminica 18 August 2013 13:02
Categorie: CSID - Ce se întâmplă, doctore?

Cafeaua, sarea, mezelurile si bauturile energizante. Iata produsele care contribuie la pierderea masei osoase la varste tinere.

Daca ati abuzat de ele, faceti o analiza a densitatii mineral osoase. Aceasta devine obligatorie la menopauza.

Daca va apropiati de varsta de 50 de ani, atunci ar fi bine sa evaluati starea de sanatate a oaselor. Aceasta, mai ales ca osteoporoza afecteaza multe femei.

Tehnicile de ultima ora masoara densitatea minerala la nivelul antebratului. In ce consta scanarea:

Masa osoasa maxima se atinge in jurul varstei de 28 de ani. Iar pentru a o mentine la cote optime, aveti nevoie de expuneri zilnice la soare, 15 minute dimineata, dupa primul an de viata. Nu uitati nici de sport, deoarece masa osoasa este un tesut viu care se regenereaza permanent.

De asemenea, e indicat sa nu fumati. In felul acesta, evitati instalarea osteopeniei la varste tinere. Aceasta reprezinta faza premergatoare osteoporozei.

Exista si substante alimentare care impiedica fixarea calciului in oase. Cofeina este una dintre ele. Pe zi, sunt permise 2-3 cafele.

Cofeina in cantitate mare se afla in bauturile energizante. In combinatie cu alcoolul, devin si mai periculoase. Si sarea impiedica fixarea calciului in matricea osoasa. Doza maxima zilnica este de 5 grame. De asemenea produsele care contin acid orto-fosforic si fosfati duc la pierderea masei osoase.

Determinarea masei osoase se face printr-o metoda radiologica. Se examineaza structura mainii, iar cantitatea de raze x este infima. Daca medicul constata deficit osos la o varsta tanara, veti face analize de sange. In functie de acestea, primiti tratament.

Mergeti obligatoriu la osteodensitometrie dupa ce intrati la menopauza. In aceasta perioada, scade secretia hormonilor estrogeni, implicati in fixarea calciului.

Osteodensitometria dureaza 5 minute.
 

Cele trei lucruri pe care femeile trebuie sa le faca anual, pentru a preveni cancerul de col uterin
Cum trebuie sa procedati cu o eruptie herpetica. Virusul ramane in corp toata viata
Vremea ne influenteaza sanatatea. Ce se intampla cand se modifica temperatura cu 5 grade Celsius