De ce iarna este anotimpul perfect pentru a slabi. Sfaturile expertilor in fitness

Ultimul update: Vineri 16 Decembrie 2016 07:09
Data publicarii: Vineri 09 Decembrie 2016 11:32
Categorie: CSID

Cand bem ceva fierbinte, terminatiile nervoase de la nivelul limbii transmit, mai departe, in corp, informatia. Se declanseaza imediat procesul de transpiratie, pentru a ajuta la racirea organismului.

Asa ca, daca nu scapati de frig in astfel de imprejurari, faceti micare. Pe temperaturi scazute, orice tip de activitate fizica, indiferent de intensitate, slabeste. Iarna este, asadar, contrar parerilor, un sezon minunat pentru a pierde kilograme.

Marius si Lavinia sunt antrenori de fitness. Isi incep exericitiile afara...la zero grade. Expunerea la frig ii face sa cheltuie energie in exces.

Dr. Serban Damian, medic nutritionist: “Pentru ca trebuie sa ne mentinem temperatura corporala la un nivel optim 36 6 grade atunci cind afara e frig pierdem caldura, organismul trebuie sa o produca. Piederea de caldura inseamna cotractii musculare. Pentru a se produce au nevoie de energie, de consum energetic mai mare.”

Expus la temperaturi joase, corpul lucreaza mai intens pentru a se mentine cald. Motiv pentru care ardeti mai mutle calorii. Si consumati din masa grasa existenta. Mariti muschii prin activitate fizica - participati din plin la generarea caldurii.

Marius Varzaru explica: “Primul exercitiu de baza e al coapselor, al picioarelor, ajutam singele sa treaca din partea de jos catre partea de sus”. Si inca un pont. Exercitiile sunt lucrate corecte daca va uitati intr-un punct fix. In sus: “Orice miscare a capului automat schimba si pozitia coloanei. E important sa stam in linei dreapta deci privirea in sus”.

Antrenamentul functional cu propria greutate poate fi facut si afara, si in casa. Afara, grasimea din organism se pierde, cu ajutorul frigului. La fel insa si apa. Atunci cand temperatura scade, creierul comanda retragerea sangelui din extremitati, pentru a tine organele vitale la o temperatura optima. De aceea, simtiti ca va ingheata rapid miinile si picioarele, adica extremitatile.

Fenomenul e insotit si de extragerea unei cantitati de apa din sange. Pe care o eliminati prin urina. Iata, asadar, motivul pentru care simtit des aceasta nevoie. Cand ajungeti in interior, beti apa din belsug. Nu ceai, cafea ori vin fiert, care deshidrateaza suplimentar. Si forteaza inutil rinichii.

Acnee
Inflamaţie, noduli, puroi, toate determinate de o banală acnee. Cum o tratăm
Călcâiul lui Ahile în rândul bărbaţilor: prostata. Analizele anuale care pot salva vieţi
Ce înseamnă pentru creier materiile multe, grele și puțin importante de la școală
Orice modificare privind sănătatea personală trebuie să vă trimită la medic
De ce trebuie să ne spălăm nasul cu bicarbonat
Metoda prin care ne putem păstra silueta și prelungi speranța de viață
iulia vantur
Iulia Vântur, la CSID, despre viața din India: ”Munca la știri m-a ajutat în muzică”