Daca va infometati nu o sa va ajute sa slabiti. Cate kilocalorii trebuie sa taiati pentru a da jos un kg intr-o saptamana

Ultimul update: Miercuri 01 Martie 2017 07:29
Data publicarii: Duminica 26 Februarie 2017 07:19
Categorie: CSID

O singura masa pe zi. Infometare pentru zile intregi sau portii infime pentru un adult activ. Toate, practici obisnuite in cazul celor care tin cure.

Totodata, motive sa nu pierdeti in greutate, ci sa va ingrasati.
Micsorarea semnificativa a cantitatii de hrana pe parcursul zilei inseamna stres adaptiv. Iar organismul fiti siguri ca se va apara. Cum? Facand depozite si nu reducand din grasime.

Intre 1000 si 1500 de kilocalorii are nevoie un adult activ in fiecare zi doar ca sa isi mentina functiile vitale. Doar ca sa respire. Or dietele care se duc sub aceste numar de kilocalorii nu inseamna slabire.

Doctor, Georgiana Taujan Medic specialist: "Oganismul nostru este inteligent si stie sa se apere de infometare si, instinctitv, va declansa mecanisme de supravietuire. Tot ce va primi la mesele respective chit ca sunt putine calorii putine le va stoca pentru a nu muri de foame".

Pana la 7 ani, se formeaza calea de comunicare dintre creier si ochi. Cum se face reeducarea ochiului lenes

Si nu doar stocheaza caloriile. Se mai intampla un fenomen nociv:

Doctor, Serban Damian, nutritionist: "Orgsnimul va utiliza intr-o logica a lui si masa musculara si alte testuri. In mod sigur se va utiliza si proteina din organele nobile, din muschi, pe termen lung asta este complet nociv pentru organism."

Sa slabiti eficient inseamna sa aveti 3 mese pe zi. Iar la fiecare masa sa aveti o reducere calorica, pe care v-o calculeaza medicul in functie de datele dumneavoastra biologice.

Pentru ca slabirea nu trebuie sa fie o joaca cu propriul organism. In felul acesta veti reduce masa grasa si nu masa musculara sau apa din orgasnism.

Doctor, Georgiana Taujan Medic specialist endocrinolog: "O slabire eficienta nu inseamna 1 kilogram pe saptamana din care cel putin 500 de grame masa grasa".

Asadar, sa accesati preponderent masa grasa aveti nevoie de mancare in doze calculate si nu doar o data pe zi, ci de 3 ori pe zi.

Pentru a slabi un kilogram, intr-o saptamana trebuie sa taiati 7000 de kilocalorii din ratia cu care erati obisnuiti.

Sa dam un exemplu de meniu rational. La micul dejun, o cana de lapte batut, jumatate de cana de fulgi de orez. La gustarea de la 10, un ciorchine mic de struguri.

La pranz, 200 de grame de paste integrale fierte, cu 2 linguri de parmenzan si suc de rosii plus 1 kiwi. Seara- 120 de grame de peste pe gratar cu legume tot la gratar. Nu veti suferi de foame si astfel va respectati organismul..

Dupa 8 ore la serviciu, medicii recomanda sa mergeti pe jos spre casa. Ce se intampla in organism daca facem acest lucru

Dupa 8 ore la serviciu, medicii recomanda sa mergeti pe jos spre casa. Ce se intampla in organism daca facem acest lucru

csid relatie copii parinte

Cum trebuie să gestionați relația părinte-copil. Cuvintele de care au nevoie

Cataracta trebuie tratată cât mai repede. Medicii recomandă intervenția cu laserul

Vorbitul în timpul mesei și folosirea farfuriilor mari duc la îngrășare

Riscurile la care vă expuneți când consumați alcool în timp ce luați medicamente

Copii operaţi în pântecele mamei, la 2 spitale din România. "Sunt puţine centre în lume"

Roşioara, cel mai sănătos peşte din România. De unde vine 80% din peştele de la noi

csid

Starea constantă de îngrijorare dăunează grav organismului