Cum trebuie preparat pestele ca sa nu fie transformat intr-un produs toxic
Consumati peste din abundenta. Dar nu il gatiti in ulei sau pane. Va dam cateva idei care transforma pestele intr-o sarbatoare sanatoasa a gustului.
Consumati cu masura peste prajit si pane, este sfatul nutritionistilor. Gatit astfel, se transforma dintr-un produs de calitate inalta intr-unul toxic.
"Crusta care se formeaza prin prajire este indigesta si atunci sucurile noastre digestive nu pot ajunge la alimentul nutritiv din peste, pentru ca sunt blocate in aceasta crusta", a declarat nutritionistul Mihaela Bilic.
Alegeri 2024
11:43
Alegeri prezidențiale 2024, programe electorale. Candidații promit ”lapte și miere”, deși puterea președintelui este limitată
11:05
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
10:04
De ce relațiile României cu Ucraina și Rep. Moldova s-ar putea înrăutăți după alegeri. Semnalul de alarmă tras de Politico
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
In plus, combinatia de malai sau faina, ulei si proteina din peste genereaza substante care cresc riscul de cancer. Asadar, consumati pestele preparat corect. Este o sursa valoroasa de proteine si contribuie la prevenirea unor boli grave.
Pestele se combina in primul rand cu legumele. Sunt de evitat asocierile cu mamaliga, paine si cartof.
Dar poate vreti sa simtiti gustul pestelui prajit. Va recomandam sa nu folositi uleiul vegetal la prajire. In tigaie, puneti o scrumbie, un peste extrem de gras, care va descarca grasimea proprie in vas. In aceasta grasime, adaugati orice alt fel de peste. O alta metoda corecta de preparare este gatitul umed.
"Asta inseamna la cuptor sau innabusit - are proprietatea de a face proteinele din peste mai usor de digerat. Asa ca nu ezitati sa faceti pestele, sa-l folositi in combinatiile cu legumele", a declarat nutritionistul Mihaela Bilic.
Astfel gatiti tochitura, zacusca, tocanita si piftia de peste. De asemenea, preparati peste condimentat cu ierburi aromatice si usturoi. Acesta se inveleste in hartie pergament si se pune la cuptor. Adaugati din belsug suc de rosii.
Gustos, dar si sanatos, este si pestele pe un pat de sare grunjoasa. Se condimenteaza cu sare si apoi se pune in tigaie, fara aport de ulei sau alta gasime. Crusta insa nu se consuma. Si nu uitati de un preparat traditional romanesc, corect dupa toate regulile nutritiei.
In felul acesta, pestele este sanatos si are un gust exceptional.