Cum trebuie consumate migdalele, nucile, alunele si caju fara sa va afecteze silueta

×
Codul embed a fost copiat

Trei tablete de ciocolata neagra, o lingura de icre, una rasa de parmezan, 10 migdale si 2 fructe. Acestea acopera majoritatea nutrientilor necesari zilnic.

Ce au in comun mierea, icrele, pastele si carnea de porc? In combinatii corecte, sunt alimente sanatoase.

Dar pot reprezenta si excese de calorii. Nu renuntati insa la aceste produse.

Consumati cu masura mezeluri si cascaval pe post de gustare.

O alternativa extrem de sanatoasa o reprezinta fructele oleaginoase. Este vorba de migdale, nuci, alune, caju. Toate insa trebuie sa fie neprajite si nesarate.

Citește și
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Aceste fructe sunt extrem de bogate in acizi grasi neasaturati, in acei acizi grasi de care organismul nostru are nevoie, dar nu-I poate sintetiza.

Dar sunt o bomba calorica, asa ca limitati-va la cel mult 10 bucati pe zi. Tot acizi grasi esentiali va aduce si jumatate de avocado, consumat ca atare sau sub forma de dressing la salate.

Daca va doriti totusi un produs procesat din carne, nu uitati de porc. Prosciuto crudo este un mezel sanatos. Este vorba despre carne de porc uscata, conservata doar cu sare.

Se consuma maximum 3 felii zilnic. Iar la capitolul branzeturi, nu evitati parmezanul. Iata doza maxima recomandata:  intr-o lingura de parmezan ras avem de 7 ori mai mult calciu decat intr-un pahar de lapte.

Intr-o alimentatie diversa, consumati si icre. Se prepara cu suc de lamaie si putin ulei presat la rece. Contin colesterol in cantitati mari, dar si nutrienti, asa ca o lingura pe zi e suficienta. Si nu trebuie sa va fie frica nici de paste integrale, chiar daca tineti regim.

In orice dieta se consuma cel mult 200 de grame de produs fiert, combinat doar cu suc de rosii si condimente. Aceeasi cantitate e permisa si in cazul cartofilor fierti sau copti, orezului integral sau al paini integrale.

Astfel consumate, va protejeaza metabolismul si nu va ingrasa. Si nu ratati saptamanal nici leguminoasele. Dintre acestea, cel mai nutritiv este nautul. Poate fi consumt de 2-3 ori pe saptamana ca masa principal. Contine proteine usor de asimilat , de asemenea o buna sursa de calorii.

Se consuma maximum 100 de grame pe zi. Iar daca ne referim la fasole, linte, mazare, consumul maxim pe zi inseamna 200 de grame de produs fiert. Pot fi insa combinate cu o felie de paine integrala.

Ca desert, mierea domina topul celor sanatoase, dar calorice. E recomandat sa consumati maximum o lingura in fiecare pe zi. Si rasfatati-va cu ciocolata veritabila.

Ciocolata veritabile e facuta din masa de cacao, in proportie de minimum 75%.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Tinctura de propolis, cel mai bun dezinfectant natural care va poate veni in ajutor
Tinctura de propolis, cel mai bun dezinfectant natural care va poate veni in ajutor

Dureri de gat, inflamatii dupa un detartraj, rani minore. Iata tot atatea motive ca sa introduceti propolisul in trusa de prim ajutor de acasa.

Recomandări
Israelul atacă Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei
Israelul atacă Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News joi seară, citând un înalt oficial american, transmite vineri AFP.

Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară
Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară

Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că România nu are pregătită infrastructura necesară pentru introducerea serviciului militar obligatoriu în următorii doi ani, el menţionând şi că "s-au dus vremurile" în care oamenii să fie aduşi cu arcanul la armată.

SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline
SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline

SUA au pus capăt joi speranţei firave a palestinienilor de a deveni membri cu drepturi depline la ONU, impunând, în mod deloc surprinzător, un veto în Consiliul de Securitate cererii palestiniene, criticată de Israel.