Cum transforma alcoolul materia cenusie din creier in apa. Fenomenul e similar imbatranirii, doar ca mai rapid
Alcoolul deshidrateaza, iar o bautura consumata cu regularitate va inlocui - la propriu! - in cutia craniana materia cenusie cu apa. Asa dispare capacitatea de a judeca. De la cantitati constante de bere, vin, ori tarie.
Tocmai ati mancat? Daca masa a fost insotita si de alcool, ficatul il va metaboliza cu prioritate. Asadar, acesta iese intr-un timp mai lung din sange.
Daca beti un pahar fara sa-l asocieti cu alimente, alcoolul va intra rapid in sange, dar se va si elimina in acelasi ritm. Un astfel de comportament este insa daunator pentru creier.
Un pahar de vin, unul de bere sau tarie. Toate deshidrateaza! Vi se face sete. Va mai puneti unul. Sunteti pe calea sigura spre deshidratarea medie.
Dr. Nelu Merliu, medic primar medicina interna: "La deshidratare medie apar cresteri ale frecventei cardiac, poate sa creasca temperatua organismului, poate sa apara o scadere a cantitatii urinare."
Totusi, un pahar de vin sau unul de bere inseamna o cantitate mica de alcool, care poate fi metabolizata bine de catre ambele sexe. Dar daca o depasiti frecvent ati descoperit metoda prin care va micsorati cel mai complex organ.
Se numeste sindrom abiotrofic cerebral si inseamna ca alcoolul va atrofiaza creierul. Fenomenul este similar imbatrinirii, dar se desfasoara mult mai rapid. Ce urmeaza? Fiind situat intr-o structura fixa, cutia craniana, creierul nu isi permite sa lase spatii libere.
Dr. Corneliu Toader, medic primar neurochirurg: "Spatiile acestea care rezulta din micsorarea creierului sunt umplute cu lichid cefalo-rahidian, lichidul continut are 99.9% apa. Creierul evolueaza in sensul scaderii lui in cantitate si a cresterii spatiilor lichidiene. Ne piedem din memorie, din capacitatea gnostica, aceea de a face asocieri, de a judeca."
Pentru ca, la propriu, ramane apa in cap in loc de materie cenusie. Nu pierdeti doar din capacitatile intelectuale. De la creier pleaca vase de sange catre sinusuri. Acestea stau in tensiune daca se constata micsorari ale dimensiunii creierului.
Ce semnificatie au aceste detalii anatomice?
Dr. Corneliu Toader, medic primar neurochirurg: "Un traumatism minor poate sa ii produca o sangerare, creierul neputand sa expansioneze pana la marginea cutiei craniene, creeaza niste spatii in care sangele se poate acumula."
Vorbim despre o urgenta medicala si despre faptul ca un consumator inrait are la 40-50 de ani creierul unui varstnic ce bate suta.
Sursa: Pro TV
Etichete: creier, sinusuri, alcool, apa, mancare, vin, bere, deshidratare, csid, tarie, urinare,
Dată publicare:
15-03-2017 09:27