Profilul genetic este cel mai bun nutritionist. Doar asa putem afla care se depun mai repede, grasimile sau dulciurile

×
Codul embed a fost copiat

Ati gasit cura de slabire perfecta. Da rezultate spectaculoase si va face sa va simtiti bine. Din pacate, statistica spune ca in 80 la suta dintre cazuri greutatea initiala reapare dupa trei ani de zile.

Asta pentru ca revin obiceiurile alimentare si de efort fizic, care ne plac. La ora actuala, genele ne spun cum putem pacali acest efect. Avem totusi o sansa de a inlatura acest efect - testarea genetica.

Culoarea ochilor este determinata de o singura gena. In controlul greutatii insa avem combinatii complexe de gene, care ne spun printre altele daca ne plac mai mult dulciurile sau grasimile, daca trebuie sa mancam sau sa ignoram poftele.

De asemenea, estimeaza cat timp dureaza senzatia de satietate dupa o masa. Si dau raspunsuri la intrebari precum de ce unele persoane slabe mananca orice si nu depun, ori din ce motive ne ingrasam.

Citește și
Lavinia Petrea
Lavinia Petrea, intre Stirile Pro TV si meseria de mama: "Sotul meu isi doreste 3 copii, dar mai vedem!"
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Dr. Dorin Pirciog, genetician: "Sunt oameni care se ingrasa de la carbohidrati, altii care se ingrasa de la grasimi si nu raspund la carbohidrati, rescpectiv la dulciuri."

In functie de profilul genetic, care se poate afla usor la ora actuala, dintr-o simpla proba de saliva sau de sange, puteti afla daca reactionati major la duciuri sau la grasimi. Veti sti implicit ce anume sa reduceti in dieta ca sa obtineti rezultate.

Dr. Dorin Pirciog, genetician: "Mai sunt gene care controleaza efectul de yoyo, stiut in nutritie ca dupa acel efort care apare intr-o dieta, in circa 80% din cazuri se revine la greutatea initiala in trei ani."

Pe scurt, profilul genetic este cel mai bun nutritionist. Pe de alta parte, daca pana la vara vreti sa aratati perfect in costum de baie nu aveti nevoie de programe epuizante la sala de sport. De ce?

Principalele surse de energie pentru organismul uman sunt grasimile si carbohidratii din hrana. Dupa ce le procesati, in sange exista grasimi circulante care se numesc trigliceride, dar si carbohidrati circulanti - glucoza.

O persoana in repaus isi consuma din grasimile din organism in proportie de 60%. Si doar 40% din glucoza. Cei care fac brusc efort intens, in schimb, consuma glucoza in proportie de 80%. Nu arde grasimi si resismte imediat dupa efort o foame... apocaliptica.

Dr. Gabriel Mitulescu, medic primar chirurg: "Deci ideea ca grasimile se vor topi facand sport e un neadevar. In masura in care efortul e facut dintr-o data, organismul reactioneaza producand transpiratie mai mult, nu vom putea reface deficitul de apa pentru ca in aceeasi masura creste volumul de tanspiratire pe masura de avem aport de lichide."

Apar dezechilibre electrolitice severe. De aceea si sportul, la fel ca dieta, trebuie facut... cu cap. Personalizat.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Este primavara, sezonul ideal pentru a planta, chiar si pe balcon. Care sunt cele mai putin pretentioase fructe
Este primavara, sezonul ideal pentru a planta, chiar si pe balcon. Care sunt cele mai putin pretentioase fructe

Gasim pe piata multe fructe - in stare perfecta, crescute chiar si .. intr-un balcon de bloc. E primavara, deci suntem un sezonul ideal pentru a planta. Iar noi aflam astazi diferentele dintre soiul in sine si hibrid.

Lavinia Petrea, intre Stirile Pro TV si meseria de mama:
Lavinia Petrea, intre Stirile Pro TV si meseria de mama: "Sotul meu isi doreste 3 copii, dar mai vedem!"

Cum a inceput primavara, cum a revenit pe ecran. Lavinia Petrea, de la Stirile ProTV, a devenit mamica pentru a doua oara. Si s-a transformat intr-un fel de... atlet.

De ce este indicat un test de efort inainte de practicarea unui sport:
De ce este indicat un test de efort inainte de practicarea unui sport: "Apropo de persoanele care vor sa slabeasca"

Un test de efort este o procedura obligatorie daca vreti sa aflati in ce stare se afla propria inima. Atata vreme cat, in repaus, toate celelalte examinari pot arata perfect. In realitate, lucrurile pot sa fie mai putin stralucite.

Testele genetice pot preveni cancerele aparatului genital feminin.
Testele genetice pot preveni cancerele aparatului genital feminin. "O femeie tanara trebuie sa se gandeasca, nu sa se sperie"

Boli grave la nivelul sanului, in familie - iata un motiv sa treceti pe la genetician. Si in Romania se fac doua analize care detecteaza daca in organism exista sau nu modificare ce v-ar predispune la cel mai frecvent cancer aparut in randul femeilor.

Recomandări
Israelul atacă Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei
Israelul atacă Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News joi seară, citând un înalt oficial american, transmite vineri AFP.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.