Profilul genetic este cel mai bun nutritionist. Doar asa putem afla care se depun mai repede, grasimile sau dulciurile
Ati gasit cura de slabire perfecta. Da rezultate spectaculoase si va face sa va simtiti bine. Din pacate, statistica spune ca in 80 la suta dintre cazuri greutatea initiala reapare dupa trei ani de zile.
Asta pentru ca revin obiceiurile alimentare si de efort fizic, care ne plac. La ora actuala, genele ne spun cum putem pacali acest efect. Avem totusi o sansa de a inlatura acest efect - testarea genetica.
Culoarea ochilor este determinata de o singura gena. In controlul greutatii insa avem combinatii complexe de gene, care ne spun printre altele daca ne plac mai mult dulciurile sau grasimile, daca trebuie sa mancam sau sa ignoram poftele.
De asemenea, estimeaza cat timp dureaza senzatia de satietate dupa o masa. Si dau raspunsuri la intrebari precum de ce unele persoane slabe mananca orice si nu depun, ori din ce motive ne ingrasam.
Dr. Dorin Pirciog, genetician: "Sunt oameni care se ingrasa de la carbohidrati, altii care se ingrasa de la grasimi si nu raspund la carbohidrati, rescpectiv la dulciuri."
In functie de profilul genetic, care se poate afla usor la ora actuala, dintr-o simpla proba de saliva sau de sange, puteti afla daca reactionati major la duciuri sau la grasimi. Veti sti implicit ce anume sa reduceti in dieta ca sa obtineti rezultate.
Dr. Dorin Pirciog, genetician: "Mai sunt gene care controleaza efectul de yoyo, stiut in nutritie ca dupa acel efort care apare intr-o dieta, in circa 80% din cazuri se revine la greutatea initiala in trei ani."
Pe scurt, profilul genetic este cel mai bun nutritionist. Pe de alta parte, daca pana la vara vreti sa aratati perfect in costum de baie nu aveti nevoie de programe epuizante la sala de sport. De ce?
Principalele surse de energie pentru organismul uman sunt grasimile si carbohidratii din hrana. Dupa ce le procesati, in sange exista grasimi circulante care se numesc trigliceride, dar si carbohidrati circulanti - glucoza.
O persoana in repaus isi consuma din grasimile din organism in proportie de 60%. Si doar 40% din glucoza. Cei care fac brusc efort intens, in schimb, consuma glucoza in proportie de 80%. Nu arde grasimi si resismte imediat dupa efort o foame... apocaliptica.
Dr. Gabriel Mitulescu, medic primar chirurg: "Deci ideea ca grasimile se vor topi facand sport e un neadevar. In masura in care efortul e facut dintr-o data, organismul reactioneaza producand transpiratie mai mult, nu vom putea reface deficitul de apa pentru ca in aceeasi masura creste volumul de tanspiratire pe masura de avem aport de lichide."
Apar dezechilibre electrolitice severe. De aceea si sportul, la fel ca dieta, trebuie facut... cu cap. Personalizat.
Sursa: Pro TV
Etichete: dieta, nutritie, sport, dulciuri, slabire, grasime, glucoza, satietate, csid, genetic,
Dată publicare:
13-03-2017 10:07