Cum asigurati aportul optim de calciu al copilului inca de la primele ore ale diminetii
Vreti sa evitati carentele de calciu la copii? Atunci nu va bazati doar pe branzeturi. Sardinele, de exemplu, sunt o sursa buna din acest element vital pentru sistemul nervos. Calciu usor de absorbit se gaseste si in cereale.
Aveti grija ca micutii sa aiba un aport optim de calciu! Acest element valoros nu se gaseste doar in produsele lactate.
Si vegetatele reprezinta surse bune de minerale, indispensabile unui copil.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
De la prima ora a diminetii, organismul in crestere accelerata al copilului are nevoie de lapte. Contine proteine de calitate inalta, dar si calciu usor de absorbit. Este vorba despre al cincilea element ca importanta in organism.
La prima ora a diminetii, un copil are nevoie de un pahar de lapte. Puteti mari aportul de calciu printr-o combinatie simpla: laptele cu cereale ar fi o masa exceptionala pentru copii.
Cerealele contin calciu, dar si fibre, extrem de utile pentru intreg procesul digestiei celui mic. In combinatie cu laptele se absoarbe concomitent si vitamina D. Aceasta se mai poate obtine si prin expunere la soare.
In restul zilei, copilul poate sa ia calciu si din vegetale cum ar fi varza, conopida si broccoli. De asemenea, sunt utile siropurile de catina, dar si uleiul de catina. O alta sursa buna de calciu si mai putin cunoscuta o constituie pestele si in special sardinele.
Asadar, oferiti-le zilnic celor mici laptele cu cereale, peste si salatele din varza si gulie. In sezoanele reci, micutii au nevoie de picaturi cu vitamina D, la recomandare medicului. Iar in lunile insorite, tineti-i afara dimineata sau dupa amiaza cel putin 30 de minute.