CSID. Cum a fost copilăria lui Bogdan Stelea, fost portar al echipei naționale
S-a dus la fotbal încurajat de bunică... nici că s-a mai lăsat...până la 41 de ani. Bogdan Stelea, fost component al echipei naționalei, povestește cu drag despre copilărie.
Dar, mai ales, despre cum se menține această genă bună pe care portarii mari o împart - celebrul Bufon încă este activ la 43 de ani. Secretul lui Bogdan este declinarea mișcării, în loc de oprirea ei după o viață de antrenamente.
Bogdan Stelea: „Mi s-a impus de copil un anumit gen de mâncare care nu avea niciun fel de legătură cu tot ce am învață apoi că era bine să mâncăm. Îmi aduc aminte că beam la antrenament apă minerală, apa cu gaz lucru care, logic, îți dăunează pentru că îți crea disconfort pe moment, te balonează. Pentru noi era important să fim hidratați, să mâncăm bine,ce era cel mai important la vremea respectivă este că iubeam ceea ce făceam și ne doream să facem sport.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
- Bunica ta te-a încurajat să faci ce îți place, nu știu dacă era microbistă?
- Bunica nu ere microbistă, nu știa multe despre fotbal sau despre sport. Microbul ei cred că eram eu pentru că ținea mult la mine. M-a încurajat, m-a protejat și m-a susținut. Au fost perioade când mi s-a interzis să merg la fotbal și în acele perioade singura care știa era ea. Cât am foat mic mâncam foarte mult iaurt, aveam zile - mi-aduc aminte îți vorbesc de anii 80. Aveam zile când mincam 10 borcane de iaurt cu zahar și cu pâine. Părerea mea e că zilnic trebuie să faci efort, să îți aduci inima la 30-40 de minute să o ții la puls 120, 130.
- Știu că ai lucrat și cu copii.
- Și înainte erau părinți care își împingeau copiii, faptul că te împinge cineva nu o să aibă efect. Portarul joacă un rol important în evoluția echipei, de multe ori e presiune mare pe el. De exemplu faci greșeli la anumite meciuri, toată lumea îți sare în cap, tu ești în stare să treci mai departe sau nu. Ține de psihic și fară un psihic puternic nu pot să faci un asftel de sport.
- Ți-a fi dorit ca fiul tău să fie portar?
- În primul rând mi-am dorit ca fiul meu să facă ceva ce îi place. L-am văzut că are calități pentru a face forbal și l-am îndrumat, a avut anumite probleme cu determinarea. Performanța nu e doar plăcere, în primul rând e muncă!”