Copiii, cei mai afectati de schimbrile bruste ale vremii. Gesturile simple prin care-i putem feri de virusuri
Frig, cald, soare, ploaie, vant... Schimbarile de temperatura pe tipar londonez pun la bataie toate resursele organismului. Abia facem fata noi, ca adulti. Pentru cei mici, insa, e un infern.
Adaptarea presupune randament maxim de la creier, ficat ori toate mucoasele. Aflate inca dezvoltare. Venim imediat cu cateva solutii pentru a-i sprijini. Frig si cald - inseamna situatii la care organismul trebuie sa se adapteze rapid. Cu cit e mai tinar, cu atit ii este mai greu.
Pe aceasta situatie permanenta de adaptare, intra in ecuatie agresorii. Toamna este preferata de virusurilor cu transmitere respiratorie. Va infectati cu un virus, capatati imunitate specifica doar pentru acel micro-organism. Luati contact cu un alt virus, sunteti pretabili oricind la o noua infectie. Iata o recomandare simpla pentru adultii care vin in contact cu cei mici:
“Dupa ce te-ai sters la nas, arunca batista, spala-te pe miini. Vezi ca tusesti mai mult de 3 saptamani si nu trece, du-te si la doctor!”. O spune Ana Maria Trailescu, medic primar pneumolog.
In felul acesta, va protejati si copii. Ii protejati si daca ii tineti cit mai mult afara, chiar daca e frig. In spatii deschide, virusurile se disperseaza si e greu sa se infecteze. Frigul nu produce infectii respiratorii, ci virusurile.
Cei mai mici copii, sub varsta de un an, sunt si cei mai vulnerabili. “Pentru copii cu virsta de un an am asociat la Orastie plante medicinale - miere si uleiuri esentiale ce cresc rezistenta naturala a organismului si sustin buna functionare a sistemului imunitar”, explica doctor Carmen Nonn.
Combinatia se administreaza anterior perioadelor cu risc crescut de imbolnavire. Dar este si un sprijin si in covalescenta.
De la 3 ani, copiii sunt suficient de puternici si pentru alte substante active. “Am combinat echinaceea cu tincture de propolis, uleiuri esentiale de lamiie ce are actiune calmanta pe mucoasele inflamate ale cailor respiratorii”, spune doctor Carmen Nonn. Remediile din plante pot fi administrate pe tot parcursul sezonului rece.
Sursa: Pro TV
Etichete: copii, boli, meteo, infectari, virus, imunitate, frig, ceai, plante medicinale,
Dată publicare:
23-10-2015 16:29