Cercetatorii americani au descoperit un hormon care ofera aceleasi beneficii ca si exercitiile fizice. Cand va fi disponibil

05-03-2015 21:51


hormon

Cercetatorii americani sustin ca au descoperit un hormon care mimeaza efectele exercitiilor fizice, cu ajutorul caruia putem pierde in greutate fara niciun efort.
 

Hormonul denumit MOTS-c regleaza nivelul de zahar din sange si s-a dovedit a fi eficient pe soareci. Testele pe oameni ar putea incepe in trei ani, informeaza Daily Mail.

Descoperirea a fost facuta de specialistii de la Universitatea din California de Sud. MOTS-c functioneaza prin cresterea sensibilitatii la insulina, permitand corpului sa proceseze mai eficient glucoza, sustin expertii.

Insulina are un rol important in sinteza proteinelor, prin cresterea transportului de aminoacizi in cadrul celulelor. Poate astfel accelera sinteza proteinelor in cadrul muschilor.

Pentru a testa efectele MOTS-c, specialistii au injectat hormonul in soareci cu o dieta bogata in grasimi, care in mod normal cauzeaza obezitate si rezistenta la insulina. Injectiile au suprimat ambele efecte.

 

Sursa: Daily Mail