Cele mai multe accidentari in randul copiilor apar in a doua parte a zilei. Cum ii protejati
Protejati cat mai mult copiii in a doua jumatate a zilei. Este perioada cand se produc cele mai multe accidente.Iar baieteii sunt cei mai expusi pericolelor.
Statisticile arata ca in a doua perioada a zilei apar cele mai multe accidentari in randul copiilor. Unele necesita spitalizare.
Explicatia consta in faptul ca atat cei mici, dar si adultii din jur sunt mai obositi si devin mai neatenti. Doua reguli ii pot ajuta pe copilasi sa fie constienti de pericole. Cea dintai se invata dupa primul an de viata.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
"In momentul in care il invat ca daca alearga fara sa se uite inainte sau de a se catara si de a incerca sa fie Superman, copilul trebuie sa fie ajutat sa faca diferenta intre realitate si fantezie" spune psihologul.
A doua regula spune ca orice fel de pericol se comunica, dar cu o solutie.
"Daca suntem parinti prapastiosi, catastrofali ca si stil de gandire, in momentul acela si copil nostru poate sa devina la fel sau poate sa cada in opozitionism, adica cu cat noi incercam sa il deteminam sa fie prevazator cu atat el va fi impulsiv, reactiv", mai spune psihologul.
"Metoda cea mai buna este metoda regulilor. E foarte important in momentul in care traverseaza strada, decat sa-I zici: '''Ai grija sa nu te calce masina!'', sa ii spui: ''Ai grija sa traversezi doar la culoare verde, sunt oameni care traverseaza la orice culoare, dar asta e ceea ce au invat ei, treaba lor">
Iar cand le reamintiti ca trebuie sa fie atenti, trebuie sa le vorbiti calm, fara urma de amenintare in glas", precizeaza psihologul.
Daca procedati asa cresc sansele sa va intelegeti cu copiii si intr-o perioada extrem de agitata, adolescenta. La polul opus, sunt comportamentele care trebuie evitate.
Comunicarea inteligenta contribuie la siguranta celor mici.