Cel mai bun cadou pentru Ziua Copilului. Gadgetul care ii poate schimba viata in bine, daca este incurajat de parinti
Sarbatorim ziua copilului, in scurt timp. Va recomandam sa le cumparati un cadou inteligent, ce poate fi usor inclus in procesul de educatie.
Gadgeturile pentru igiena orala, spre exemplu, le arata cum sa se spele pe dinti, cat timp si cu ce presiune.
Si asa, e bine sa stati langa ei pana in jurul varstei de 10 ani. Grija si atentia parintilor nu pot fi inlocuite cu nimic.
Primul dintisor apare in jurul varstei de 6 luni. E si momentul in care parintii trebuie sa devina preocupati de igiena dentara a celui mic. Prima oara, dintele se va curata cu un tifon umezit.
Odata cu aparitia celorlalti dinti, se poate trece la pasta si periuta. Pasta trebuie să fie cu un nivel redus de fluor si folosita in cantitate foarte mica - asa suna recomandarile pentru aceste varste mici.
Pe de alta parte, tehnica corecta de periaj.... e greu de invatat la varste fragede. Cei mici au nevoie de ajutorul parintilor. Copiii invata prin imitare, de aceea este foarte important sa vada parintii ca se spala pe dinti regulat.
Dr. Cristian Tanase: "In igiena dentara a copilui, parintele are cel mai important rol, in afara de rutina care trebuie instalata, trebuie si verificat, la varste mici, copilul poate nu intelege miscarile."
Si, automat, nu va putea sa se perieze corect. In timp, o va face. Il puteti ajuta, explicandu-i: cati dinti are, cate suprafete trebuie protejate, si asa mai departe. Iar de la pragul de trei ani incolo....tehnologia devine un aliat de baza.
Dr. Cristina Tanase: "Orice gadget le atrage atentia, asa ca o periuta electrica le atrage atentia si prin colorit."
Tehnologia ajuta copilul sa-si dea seama cat timp trebuie sa se spele pe dinti si, mai ales, cum sa faca asta corect. Periutele electrice pentru copiii ii stimuleaza si ii incurajeaza prin joaca, melodii si personaje preferate.
Pe langa insusirea spalatului corect pe dinti, copiii trebuie sa fie vazuti periodic de un medic stomatolog. Acesta poate preveni sau rezolva problemele lor dentare din timp. Se spune ca obiceiurile formate in copilarie raman cu noi toata viata.
Tot medicul este cel care poate aprecia modul in care se va dezvolta dantura micutului dupa muscatura. Facem in jur de 2000 de miscari masticatorii pe zi, insa o singura muscatura incorecta creeaza presiuni enorme pe anumiti dinti. Si pot aparea microfisuri. Consecintele sunt pe termen lung si ireversibile.
Astfel se formeaza placa bacteriana si tartrul. Cu alte cuvinte, debuteaza boliile parodontale, de la varste mici.
Sursa: Pro TV
Etichete: copii, dinti, ziua copilului, gadget, csid,
Dată publicare:
26-05-2017 16:57