Ceapa verde contine unul din cei mai puternici antioxidanti din natura. Combinatiile alimentare perfecte care o contin
Consumati din belsug ceapa verde alaturi de o felie de branza, un cartof copt sau cu putin peste. Este un aliment care permite orice combinatie alimentara. Are doar 32 de kilocalorii la 100 de grame si contine cei mai puternici antioxidanti.
Consumati din belsug ceapa verde. O gasiti pe piata tot timpul anului si o puteti cultiva si acasa, in ghivece. Aceasta contine unii dintre cei mai puternici antioxidanti din natura. Sa le aflam beneficiile...
"E prea scump sa mananc sanatos" - ati auzit des aceasta afirmatie. Dar ce-ar fi sa va intoarceti la alimentele simple, traditionale si sa va uitati din nou, cu atentie, la preturi. Motivul?
Dr. Andreea Dragomirescu, nutritionist: "Alimentatia sanatoasa este acea aliemtatie traditionala care este foarte simpla si care ne este la indemana. Aceste alimente pot fi accesibile oricui".
Un cartofi copt cu ceapa verde, o felie de branza in aceeasi combinatie sau putin peste alaturi de aceeasi planta. Vorbim despre combinatii alimentare perfecte.
Dr. Cristina Balanescu, nutritionist: "Sunt asa zisele calori neutre, adica nu ma ingras, pot sa mananc ceapa oricat ca nu ma voi ingrasa".
100 de grame de ceapa verde contin 32 de kilocalorii. Adica un procent mic din cele 1.800 -2.000 de kilocalorii recomandate zilnic. Iar beneficiile sunt enorme.
Dr. Andreea Dragomirescu, nutritionist: "Inevital, in interiorul nostru se stocheaza o cantiate mai mica sau mai mare de metale grele. Si atunci tot ce contine clorofila ne ajuta la indepartea acestor substante din organism".
Dr. Cristina Balanescu, nutritionist: "Putem sa ajutam organismul sa ne crestem mai rapid imunitatea care e scazuta In aceasta perioada. Si o ajutam prin consumul de ceapa".
Alicina este substanta cu miros specific. Este un antioxidant perfect pentru sistemul cardiovascular. Dr. Andreea Dragomirescu, nutritionist: "Este foarte important, mai ales acum la inceputul primavarii, sa consumam cat mai multe alimente cu frunze verzi, pentru ca ele au un rol depurativ, acela de a indeparta excesul de toxine".
Daca o plantati in ghivece, ceapa verde creste in doua saptamani.