Cea mai importanta regula pe care Chef Patrizia o respecta cu sfintenie, ca sa nu se ingrase
E italianca, iute la vorba si-n gesturi, dar sta de 20 de ani in Romania. Dincolo de iscusinta dovedita in bucatarie, chef Patrizia Paglieri, de la Masterchef, a prins, din zbor, obiceiurile noastre culinare.
La fel de repede a identificat si lipsurile. Cum ar fi ignoranta fata de unele alimente. Dovleacul si vinetele sunt doua dintre "oropsite". Culmea, sunt tipul de ingredient care salveaza orice masa.
Pentru reteta Patriziei aveti nevoie de cartofi, dovleac, ceapa, usturoi si parmezan. Ceapa se caleste cu usturoiul. Apoi se adauga cartofi, dovleac fiert, piper si cimbru.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Chef Patrizia: "Eu cu usturoiul, cand am venit in Romania eram un pic mai zgarcita, trebuie sa zic adevarul, dupa 20 de ani de Romania mi-a intrat in sange o parte de bucataria romaneasca. Voi fara usturoi nu puteti sa traiti, de multe ori descurajeaza si contactele fizice ride.."
Supa crema...cu usturoi se fierbe o ora. Gustul se defineste cu ajutorul a patru ingrediente: cimbru, busuioc, scortisoara si parmezam. Acestea sunt ingredientele care schimba gustul la supa.
Felul doi? Sa fie vinete, dar nu trase intr-o balta de ulei romaneasca, ci gatite ceva mai discret, mediteranean: pe gratar, cu un sos de rosii, mozzarella si parmezan.
"Se pune la cuptor cam 20 de minute, la cuptor de 130 de grade temperatura, moment in care mozzarella e gratinata, e gata."
Patrizia Paglieri traieste de 20 de ani in Romania. Considera numirea sa printre cei trei Mastechef drept un premiu pentru munca depusa in tot acest timp. Patrizia si mama sa au dat lovitura la sfarsitul anilor '90, cu un mic restaurant de familie, langa Buftea. Lumea buna din Bucuresti facea naveta doar ca sa incerce retetele celor doua.
Daca atunci primea verdicte, acum, ea este cea care ia hotarari decisive. II place atmosfera de pe platoul filmare. Si ii place si mancarea. Care nu, nu este cea a concurentilor. Ii place sa fie in forma. Asa ca...se mentine supla, culmea, cu ajutorul gatitului. Si mai are un secret: se satura..gustand.
Chef Patrizia mai are o regula sfanta. Nimic dupa ora sase! Aceelasi reguli i le aplica si fiului ei adolescent, Francesco. Plus un progam regulat de sport - de 3 ori pe saptamana. Modificat, insa, in ultima vreme, din motive...intemeiate.
Chef Patrizia: "Ei bine, acum a venit si iubirea si de cand e iubire, sala a scazut la 2".