Cea mai importanta regula pe care Chef Patrizia o respecta cu sfintenie, ca sa nu se ingrase

×
Codul embed a fost copiat

E italianca, iute la vorba si-n gesturi, dar sta de 20 de ani in Romania. Dincolo de iscusinta dovedita in bucatarie, chef Patrizia Paglieri, de la Masterchef, a prins, din zbor, obiceiurile noastre culinare.

La fel de repede a identificat si lipsurile. Cum ar fi ignoranta fata de unele alimente. Dovleacul si vinetele sunt doua dintre "oropsite". Culmea, sunt tipul de ingredient care salveaza orice masa.

Pentru reteta Patriziei aveti nevoie de cartofi, dovleac, ceapa, usturoi si parmezan. Ceapa se caleste cu usturoiul. Apoi se adauga cartofi, dovleac fiert, piper si cimbru.

Chef Patrizia: "Eu cu usturoiul, cand am venit in Romania eram un pic mai zgarcita, trebuie sa zic adevarul, dupa 20 de ani de Romania mi-a intrat in sange o parte de bucataria romaneasca. Voi fara usturoi nu puteti sa traiti, de multe ori descurajeaza si contactele fizice ride.."

Supa crema...cu usturoi se fierbe o ora. Gustul se defineste cu ajutorul a patru ingrediente: cimbru, busuioc, scortisoara si parmezam. Acestea sunt ingredientele care schimba gustul la supa.

Citește și
MasterChef
MASTERCHEF, SEZONUL 5. Concurentul care a primit imunitate si testul pe care l-a ales si care a dus la o eliminare

Felul doi? Sa fie vinete, dar nu trase intr-o balta de ulei romaneasca, ci gatite ceva mai discret, mediteranean: pe gratar, cu un sos de rosii, mozzarella si parmezan.

"Se pune la cuptor cam 20 de minute, la cuptor de 130 de grade temperatura, moment in care mozzarella e gratinata, e gata."

Patrizia Paglieri traieste de 20 de ani in Romania. Considera numirea sa printre cei trei Mastechef drept un premiu pentru munca depusa in tot acest timp. Patrizia si mama sa au dat lovitura la sfarsitul anilor '90, cu un mic restaurant de familie, langa Buftea. Lumea buna din Bucuresti facea naveta doar ca sa incerce retetele celor doua.

Daca atunci primea verdicte, acum, ea este cea care ia hotarari decisive. II place atmosfera de pe platoul filmare. Si ii place si mancarea. Care nu, nu este cea a concurentilor. Ii place sa fie in forma. Asa ca...se mentine supla, culmea, cu ajutorul gatitului. Si mai are un secret: se satura..gustand.

Chef Patrizia mai are o regula sfanta. Nimic dupa ora sase! Aceelasi reguli i le aplica si fiului ei adolescent, Francesco. Plus un progam regulat de sport - de 3 ori pe saptamana. Modificat, insa, in ultima vreme, din motive...intemeiate.

Chef Patrizia: "Ei bine, acum a venit si iubirea si de cand e iubire, sala a scazut la 2".

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! A murit pe teren, chiar în timpul meciului, dintr-un motiv bizar
NEWS ALERT Tragedie! A murit pe teren, chiar în timpul meciului, dintr-un motiv bizar
Citește și...
MASTERCHEF, SEZONUL 5. Berea este ingredientul care le-a dat mari batai de cap concurentilor. Cine a fost eliminat
MASTERCHEF, SEZONUL 5. Berea este ingredientul care le-a dat mari batai de cap concurentilor. Cine a fost eliminat

Berea le-a dat mari batai de cap concurentilor de la Masterchef. Dar, cum miza a fost una mare - imunitatea - toti s-au straduit sa ii impresioneze pe cei trei jurati si sa foloseasca ingredientul in preparate deosebite.

MASTERCHEF, SEZONUL 5. Concurentul care a primit imunitate si testul pe care l-a ales si care a dus la o eliminare
MASTERCHEF, SEZONUL 5. Concurentul care a primit imunitate si testul pe care l-a ales si care a dus la o eliminare

Au fost noi provocari, luni seara la Masterchef. Fata in fata cu produsele din cutia misterelor, aspirantii la marele premiu si-au folosit creativitatea pentru a transforma ingrediente banale in preparate demne de MasterChef.

YES LA VOT. Chef Patrizia:
YES LA VOT. Chef Patrizia: "Votul e un drept, nu o obligatie". Mesajul juratului MasterChef pentru romani inainte de alegeri

S-a nascut in Italia, dar Romania este tara ei adoptiva. Chef Patrizia se alatura campaniei YES LA VOT si are un mesaj pentru toti cei care nu s-au decis inca sa mearga la urne.

Recomandări
Crăciun pe Valea Prahovei. Zeci de unităţi de cazare şi-au aşteptat în zadar oaspeţii. „Nu putem face faţă concurenţei”
Crăciun pe Valea Prahovei. Zeci de unităţi de cazare şi-au aşteptat în zadar oaspeţii. „Nu putem face faţă concurenţei”

Zeci de unităţi de cazare de pe Valea Prahovei au avut camere libere în acest an de Crăciun, o situaţie greu de imaginat în urmă cu câţiva ani, când rezervările se făceau încă din octombrie, noiembrie sau chiar cu un an înainte.

Zăpada și gerul i-a pus în dificultate pe unii turiști plecați la drum de Crăciun. Ninsori importante în mai multe zone
Zăpada și gerul i-a pus în dificultate pe unii turiști plecați la drum de Crăciun. Ninsori importante în mai multe zone

Prima zi de Crăciun a adus vreme rece, zăpadă și ger. La munte, vântul a suflat cu putere, iar pe șosele turiștii s-au trezit într-un scenariu pentru care nu erau pregătiți.

Avertisment DRDP: „Nu depășiți utilajele de deszăpezire. Nu circulați în apropierea lor”. Pericolele la care se expun șoferii
Avertisment DRDP: „Nu depășiți utilajele de deszăpezire. Nu circulați în apropierea lor”. Pericolele la care se expun șoferii

Oficialii DRDP Craiova avertizează șoferii să nu depășească utilajele de deszăpezire și să nu circule în imediata apropiere a acestora, pe fondul ninsorilor.