Cea mai bună mâncare iarna din punctul de vedere al probioticelor şi al prebioticelor

×
Codul embed a fost copiat

Murături în sare sau murături în oţet? Pledăm pentru prima varianta- murături în sare. Conţin cele mai multe tipuri de pro-biotice, bacterii bune, necesare sistemului imunitar uman.

Murăturile în sare sunt în acelaşi timp şi prebiotice, adică hrana bacteriilor bune din intestin.

Bacteriile care locuiesc în interiorul organismului fac parte din sistemul de apărare. Cum le ajutăm? Prin alimente fermentate - iaurt, lapte bătut, borș, murături în sare, drojdie, maia. Acestea aduc în organism culturi bacteriene noi, de care avem nevoie. În privinţa murăturilor în sare, iată ce trebuie să faceţi dacă aveţi hipertensiune, boli cardio-vasculare, dacă luaţi tratament cu corticosteroizi:

Dr. Laura Ene medic primar boli de nutriţie: „Desărarea murăturilor e o variantă foarte bună de a păstra cantitatea de probiotic şi reduce cantitatea de sare.”

Puţină sare în alimentaţie trebuie aveţi şi în cazul infecţiei COVID-19! Anti-inflamatoarele recomandate în tratament interferă negativ cu sarea. Iată ce face combinaţia sare- antiinflamatoare:

Citește și
De ce nu este bine să fumăm și să mâncăm produse lactate după intervenții în cavitatea orală
De ce nu este bine să fumăm și să mâncăm lactate după intervenții în cavitatea orală

Dr. Laura Ene medic primar boli de nutriţie: „Poate să crească tensiunea, să crească retenţia de apă mai ales în cazul corticoterapiei, care e recomandă şi pacienților cu Covid în tratament ambulatoriu şi nu numai.”

Pe lângă bacterii noi, venite din alimente, organismul uman are nevoie să îşi şi hrănească bacteriile existente. Se hrănesc cu glucoză. Au nevoie ca în alimentație să existe cartof copt răcit, orez integral, fasole. Aceste alimente se numesc pre-biotice.

Cea mai bună mâncare iarna din punctul de vedere al probioticelor şi al prebioticelor este salata orientală. Conţine alimentele ideale pentru imunitate- cartofi fierţi şi răciţi, murături în sare şi pătrunjel în cantitate mare.

Bacteriile din intestine sunt şi cele care sintetizează vitamine esenţiale pentru orgsnismul uman. Iată ce se întâmplă după ce consumaţi carne, ouă, brânzeturi:

Acad. prof. Octavian Popescu microbiolog: „Noi mâncăm şi bacteriile îşi aleg ce au nevoie şi produc vitamin B 6, vitamin B 12, vitamina K. Vitamin K e vitamina antihemoragică, e produsă de bacteriile din tubul digestiv.”

Vitamina B12, odată sintetizată, intră în circulaţie şi produce aşa numiţii acizi nucleici, cărămizile din care sunt făcute toate celulele.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! A murit pe teren, chiar în timpul meciului, dintr-un motiv bizar
NEWS ALERT Tragedie! A murit pe teren, chiar în timpul meciului, dintr-un motiv bizar
Citește și...
De ce nu este bine să fumăm și să mâncăm lactate după intervenții în cavitatea orală
De ce nu este bine să fumăm și să mâncăm lactate după intervenții în cavitatea orală

Fară produse lactate fermentate - după intervenții chirurgicale la nivelul cavitații orale. Aceasta deoarece bacteriile, bune de altfel, pot produce tulburări în vindecarea rănilor.

Tiroida și sarcina. De ce trebuie mama să-și facă examene endocrinologice înainte și după sarcină
Tiroida și sarcina. De ce trebuie mama să-și facă examene endocrinologice înainte și după sarcină

La începutul sarcinii, tiroida fetală nu funcționează. Pentru o bună dezvoltare a fătului, acesta trebuie să ia hormonii tiroidieni de la mamă. Dacă mama are o problemă, și el suferă.

CSID. Ce boli ascunde inflamarea ganglionilor. Care sunt cei mai periculoși
CSID. Ce boli ascunde inflamarea ganglionilor. Care sunt cei mai periculoși

CSID. Ne palpăm ganglionii în zona gâtului, axilă ori inghinal. Vom descoperi formațiuni ovalare, care reacționează ușor la orice infecție localizată. Şi vă recomandăm să îi palpaţi când sunteţi la duş.

Recomandări
Crăciun pe Valea Prahovei. Zeci de unităţi de cazare şi-au aşteptat în zadar oaspeţii. „Nu putem face faţă concurenţei”
Crăciun pe Valea Prahovei. Zeci de unităţi de cazare şi-au aşteptat în zadar oaspeţii. „Nu putem face faţă concurenţei”

Zeci de unităţi de cazare de pe Valea Prahovei au avut camere libere în acest an de Crăciun, o situaţie greu de imaginat în urmă cu câţiva ani, când rezervările se făceau încă din octombrie, noiembrie sau chiar cu un an înainte.

Zăpada și gerul i-a pus în dificultate pe unii turiști plecați la drum de Crăciun. Ninsori importante în mai multe zone
Zăpada și gerul i-a pus în dificultate pe unii turiști plecați la drum de Crăciun. Ninsori importante în mai multe zone

Prima zi de Crăciun a adus vreme rece, zăpadă și ger. La munte, vântul a suflat cu putere, iar pe șosele turiștii s-au trezit într-un scenariu pentru care nu erau pregătiți.

Sezonul de gripă a început mai devreme, cu peste 100.000 de infecții respiratorii. Avertismentul medicilor
Sezonul de gripă a început mai devreme, cu peste 100.000 de infecții respiratorii. Avertismentul medicilor

Sezonul de gripă a început mai devreme anul acesta, iar autoritățile au emis deja o alertă epidemiologică. Asta după ce timp de trei săptămâni numărul cazurilor a crescut alarmant și a fost înregistrat și primul deces.