Ce se întâmplă, doctore? Emisiunea integrală din 04 aprilie 2021

Dată publicare: 04-04-2021 12:18
Dată actualizare: 04-04-2021 12:27


Am discutat, în edițiile trecute, despre deciziile pe care le luăm în momentul în care descoperim simptome de infectare cu SARS-COV-2.

Decizii care...pot face diferența între o nedorită internare la Terapie Intensivă și un tratament obișnuit, acasă. Și astăzi atingem acest subiect.

Mai ales că se vorbește intens despre testarea rapidă ca posibilă plasă de siguranță pentru evenimentele cu public din viitor.

Aceste probe, luate în mod eronat, ne păcălesc amarnic. Cel mai rău avem de suferit când ne culcăm pe o ureche la un rezultat negativ, după ce am plimbat alene prin nări bețișorul cu care se recoltează.

Este aproape imposibil să identifici, de unul singur, prezența coronavirusului la acest nivel superficial.

Procedura corectă presupune accesarea unei zone aflate la - atenție- 7 centimetri adâncime. Imediat explicăm!

Alimentele sănătoase sunt întotdeauna o decizie pe care o vom aplauda. În schimb, trebuie să știți că ne ținem de matematică... și în cazul lor. Veți vedea, în această dimineață, cum alegeri aparent ireproșabile se pot dovedi cu două tăișuri în ceea ce privește numărul de calorii.

Iar spre final, deși ne face un adevărat tur de forță...cu o salteluță și câteva benzi elastice, Andreea Raicu ne vorbește despre cea mai importantă descoperire pe care a făcut-o în ultimii ani. A propriei sale persoane...