Ce se intampla daca te uiti la prea multe clipuri amuzante cu pisicute. Efectul "Grumpy Cat" asupra creierului uman

Ultima actualizare: 22-06-2015 07:15
pisica pe calculator

Fenomenul clipurilor cu pisici simpatice a fost analizat stiinitific de oamenii de stiinta din Statele Unite.

Jessica Gall Myrick, profesor la Universitatea Indiana, a studiat comportamentul a aproape 7.000 de persoane inainte si dupa ce s-au uitat la clipuri cu pisici. Concluziile ei au fost publicate in revista „Computers in Human Behavior” si arata ca vizionarea acestor materiale nu e lipsita de consecinte asupra creierului.

Toti am vazut macar un clip online cu pisici, dar pana acum s-a studiat mult prea putin de ce oamenii fac asta sau ce efecte are”, spune Myrick, care sustine ca opinia ei este obiectiva, deoarece nu iubeste in mod special pisicile si are doar un caine. Dupa ce a examinat reactiile a mii de persoane expuse la astfel de clipuri, printre care si cele cu faimoasa „Grumpy Cat”, ea a ajuns la concluzia ca acestea le dau celor care le vizioneaza mai multa energie si o stare pozitiva, alungand anxietatea, supararea si tristetea.

De asemenea, placerea de a viziona astfel de filmulete este mai mare decat sentimentul de vina produs de faptul ca practic pierzi vremea. Cei mai inclinati sa urmareasca clipuri cu pisici sunt cei care detin astfel de animale, dar si persoanele timide si cele ne-conflictuale. Myrick spune ca vizionarea acestor materiale poate fi considerata chiar o forma de terapie extrem de ieftina, date fiind efectele benefice asupra psihicului.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO