Ce se intampla atunci cand pierdem un dinte si nu il inlocuim la timp. Putem ajunge la interventii complexe si costisitoare

Ultima actualizare: 02-05-2014 07:07

Ati pierdut un dinte? Atunci toata cavitatea orala are de suferit. Iar lipsa mai multor dinti implica interventii de amploare. Pierderea totala a danturii reprezinta cea mai mare provocare pentru un medic dentist.

Daca ati pierdut multi dinti, aceasta este o situatie care poate pune orice dentist in dificultate. Si asta deoarece osul maxilar in care sunt fixati se atrofiaza aproape complet.

Boala parodontala, carii profunde sau traumatisme - toate aceste situatii pot conduce la pierderea unui dinte.

"Neajunsul mare este ca, daca nu ii inlocuim, si asta destul de repede, osul incepe sa se resoarba. Pe masura ce osul se atrofiaza, cand pacientul va dori implantul dentar, nu vom mai avea osul necesar", a aexplicat Dr. Taner Chemal, medic implantolog.

Si din acest motiv e necesara aditia osoasa prin procedee laborioase. Acestea cresc suplimentar costurile.

In afara de implant, e folosita de zeci de ani puntea dentara. Aceasta insa presupune sacrificarea a doi dinti vecini. Iar in cazul in care lipsesc mai multi dinti, puntile sunt intinse.

"Aceste punti dentare intinse acumuleaza alimente, genereaza forte pe dintii de care se sustin, dintii aceia incep sa sufere de parondoza, sa faca carii", a explicat Dr. Chemal.

Daca aveti mai multi dinti lipsa, trebuie sa stiti ca pe un singur implant se pot fixa si doi dinti. Situatia extrema este cand pacientul isi pierde toti dintii in accidente sau daca nu isi trateaza boala parodontala. In acest caz, se poate pune o placa mobila. O alta posibilitate este un implant in pometi.

"Tehnica pe care noi am realizat-o in premiera in Romania implica utilizarea a patru implanturi zigomatice. Imediat dupa operatie avem posibilitatea sa ancoram o lucrare fixa", a mai spus medicul.

Interventia este facuta de o echipa complexa de chirurgi si implantologi.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO